Στην εκτέλεση ενός άνδρα που έχει κριθεί ένοχος για τον βιασμό και τη δολοφονία πέντε κοριτσιών και μιας νέας γυναίκας σχεδιάζει να προχωρήσει η πολιτεία του Τέξας.

Ο 55χρονος Anthony Shore, που χρησιμοποιούσε τουρνικέ για να βασανίσει και να στραγγαλίσει τα θύματά του, αναμένεται να εκτελεστεί απόψε με θανατηφόρα ένεση.

Θα είναι η έβδομη εκτέλεση φέτος στο Τέξας και η 545η στην πολιτεία από το 1976.

Δεν υπάρχει πλέον ο χρόνος για έφεση της τελευταίας στιγμής και τα δικαστήρια έχουν απορρίψει τις προηγούμενες αιτήσεις αναστολής που υπέβαλε ο 55χρονος, υποστηρίζοντας πως έπασχε από εγκεφαλική βλάβη και η εκτέλεσή του συνιστά παραβίαση της συνταγματικά προβλεπόμενης προστασίας του.

Ο Shore ήταν βιαστής και δολοφόνος κατά συρροή, στα χέρια του οποίου βρήκαν τραγικό θάνατο πέντε κορίτσια και γυναίκες τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 στην περιοχή του Χιούστον. Ήταν γνωστός, όπως αναφέρει το Reuters, ως ο «δολοφόνος με το τουρνικέ» γιατί στραγγάλιζε τα θύματά του με αυτοσχέδια τουρνικέ.

Τα εγκλήματά του παρέμειναν ανεξιχνίαστα για πάνω από δέκα χρόνια μέχρι που συνελήφθη για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών και το DNA του καταχωρήθηκε στο αρχείο ως δράστη σεξουαλικών αδικημάτων.

Λίγα χρόνια αργότερα το DNA εξετάστηκε σε σχέση με παλιές υποθέσεις και βρέθηκε να ταιριάζει σε τουλάχιστον μία. Τότε κλήθηκε για ανάκριση και εκείνος ομολόγησε τον φόνο και τον βιασμό πέντε κοριτσιών και γυναικών.

Κρίθηκε ένοχος το 2004 και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Μεταξύ των θυμάτων του ήταν η Maria del Carmen Estrada, η οποία βιάστηκε και στη συνέχεια το νεκρό της σώμα εγκαταλείφθηκε σε drive-thru καταστήματος, το 1992.

Θύμα του ήταν επίσης η 14χρονη Laurie Tremblay, που δολοφονήθηκε το 1986, μια άλλη 14χρονη που δολοφονήθηκε το 1993, η 9χρονη Dana Rebollar που δολοφονήθηκε το 1994 και η 16χρονη Dana Sanchez που δολοφονήθηκε το 1995. Ο Shore τις είχε βιάσει, βασανίσει και σκοτώσει όλες.