Τη στιγμή που ένας άντρας προσπαθεί να αρπάξει ένα κοριτσάκι στη μέση του δρόμου, ενώ εκείνο κρατά από το χέρι τον πατέρα του, κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας σε πόλη της βόρειας Κίνας.

Στο βίντεο φαίνεται ένας άντρας με κουκούλα να ακολουθεί τον πατέρα και το παιδί στο δρόμο, προτού προσπαθήσει να αρπάξει τη μικρή. Ο δράστης, που φέρεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα, χρειάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του όταν ο πατέρας αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και τον κλώτσησε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail. Ένας έμπορος στον δρόμο είχε προειδοποιήσει τον πατέρα να προσέχει τον άντρα με την κουκούλα και να έχει το νου του στο παιδί. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης είχε κάνει την εμφάνισή του στη γειτονιά αυτή λίγες ημέρες πριν το περιστατικό.

«Έκανε το ίδιο τρεις, τέσσερις μέρες πριν, όταν προσπάθησε να αρπάξει ένα κοριτσάκι από τη μαμά του στο δρόμο. Φαίνεται πως έχει ψυχολογικά προβλήματα», σημείωσε.

Η αστυνομία, σε επικοινωνία της με τοπικά μέσα, ανέφερε πως ουδέποτε είχε αναλάβει ανάλογο περιστατικό. «Αν κάποιος πολίτης αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα, παρακαλώ να μη διστάσει να επικοινωνήσει με την αστυνομία αμέσως», τόνισε εκπρόσωπός της.