Ζευγάρι Ινδών, που κατηγορούνταν για τον φόνο της κόρης τους Aarushi Talwar και του Νεπαλέζου υπηρέτη τους Hemraj Banjade, αθωώθηκε, με ανατροπή της αρχικής δικαστικής απόφασης.

Οι Rajesh και Nupur Talwar είχαν καταδικαστεί το 2013 σε ποινή φυλάκισης για φόνο, καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και εξαπάτηση της αστυνομίας.

Η 14χρονη κόρη τους είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της τον Μάιο 2008.

Οι υποψίες έπεσαν αρχικά στον Hemraj, μέχρι που το κατακρεουργημένο σώμα του εντοπίστηκε στην ταράτσα του σπιτιού μια μέρα μετά.

Οι φόνοι, σημειώνει το BBC, είχαν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό στην Ινδία, με κάθε πτυχή της να έχει μεγάλη προβολή από τον Τύπο. Κατά την έξοδό του από το δικαστήριο, ο πατέρας της 14χρονης είχε δεχθεί επίθεση (από όπου και η φωτογραφία).

Σήμερα, δικαστήριο του Αλαχαμπάντ αποφάνθηκε πως το ζευγάρι, που εκτίει ποινή φυλάκισης, πρέπει να αφεθεί ελεύθερο.

Το δικαστήριο έκρινε πως οι έρευνες για τον φόνο δεν ήταν επαρκείς και πως δεν υπήρχαν αδιάσειστες αποδείξεις.

Η άτυχη Aarushi είχε βρεθεί με τον λαιμό της κομμένο κι ένα μοιραίο τραύμα στο κεφάλι, μέσα στο υπνοδωμάτιό της, δίπλα σε αυτό των γονιών της, σε πλούσιο προάστιο του Δελχί. Οι γονείς της είχαν πει στην αστυνομία πως κοιμόντουσαν στο διπλανό δωμάτιο, όταν έγινε ο φόνος.

Οι αρχές είχαν τότε καταλήξει πως οι γονείς είχαν σκοτώσει την κόρη τους παρασυρμένοι από οργή, όταν τη βρήκαν στο κρεβάτι με τον Hemraj. Το επιχείρημά τους ήταν επίσης πως ο λαιμός της Aarushi ήταν κομμένος με τρόπο που έδειχνε πως ο δράστης είχε ιατρικές γνώσεις- οι γονείς είναι οδοντίατροι- και πως τα δύο θύματα ήταν χτυπημένα με μπαστούνι του γκολφ, το οποίο αρχικά οι Talwars είχαν κρύψει.

Η σκηνή του εγκλήματος είχε επίσης «πειραχτεί» για να παραπλανήσει τους ερευνητές.