Μια ανατριχιαστική συνέντευξη που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο ο καπετάνιος του Costa Concordia, Francesco Schettino, έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Sunday Mirror.

Στη συνέντευξη ο καπετάνιος που έχει κάνει όλο τον κόσμο να μιλάει αρνητικά για εκείνον μετά την τραγωδία του κρουαζιερόπλοιου, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι δεν θα ήθελε να ήταν ο καπετάνιος του Τιτανικού κι ότι στόχος του είναι να κάνει τον κόσμο χαρούμενο.

«Μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπου χαρούμενους. Αλλά ταυτόχρονα συνειδητοποιώ πως κάθε άνθρωπος ζει και πεθαίνει μόνος του σε αυτόν τον κόσμο. Γι’ αυτό ο καθένας παίρνει το δικό του δρόμο. Δεν θα ήθελα να βρισκόμουν στη θέση του καπετάνιου του Τιτανικού, που πλοήγησε το πλοίο σε μια θάλασσα γεμάτη παγόβουνα», δήλωσε ο Francesco Schettino τον Δεκέμβριο του 2010 στην ταξιδιωτική συγγραφέα Dana Emingerova.

«Σήμερα οι σημαντικές αποφάσεις παίρνονται από περισσότερα άτομα για να βοηθήσουν τον καπετάνιο, ώστε να μην φέρει εκείνος όλες τις αποφάσεις. Αλλά η τελική απόφαση ανήκει πάντα στον καπετάνιο».

Ο μοιραίος καπετάνιος του Costa Concordia όμως, δε σταματά εκεί.

«Με καλή προετοιμασία μπορείς να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε κατάσταση στη θάλασσα και να αποφύγεις τα προβλήματα. Η ασφάλεια των επιβατών μας είναι ο βασικός στόχος μας. Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε επικίνδυνη κατάσταση που δεν μπόρεσα να ελέγξω. Είναι σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα», σχολιάζει.

«Μου αρέσουν οι στιγμές όταν συμβαίνει κάτι απρόσμενο, κάτι που σε βγάζει από την στάνταρ διαδικασία. Είναι μια πρόκληση που με διασκεδάζει», ανέφερε ο Francesco Schettino 13 μήνες πριν τον σύγχρονο «Τιτανικό».