Προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ πως η Τεχεράνη έχει «όλες τις επιλογές στο τραπέζι» απηύθυνε υψηλόβαθμος συνεργάτης του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο η Ουάσιγκτον να εντάξει τους Φρουρούς της Επανάστασης στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος. Γι’ αυτό είναι οργισμένοι με τους Φρουρούς της Επανάστασης. Αλλά είναι πολύ μικροί για να βλάψουν τους Φρουρούς της Επανάστασης» δήλωσε ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιάτι, ανώτατος σύμβουλος του Χαμενεί στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Ό,τι και να κάνουν θα πάρουμε ανάλογα μέτρα. Έχουμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι» πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης Μοχαμάντ Μπαγκέρ Νομπάχτ είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ πως θα «συνταχθούν με τους τρομοκράτες», αν αποφασίσουν να χαρακτηρίσουν τους Φρουρούς της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση.

«Ο κόσμος θα πρέπει να είναι ευγνώμων στους Φρουρούς της Επανάστασης για τη μάχη τους εναντίον των τρομοκρατών, κυρίως εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Οπότε παίρνοντας θέση εναντίον των Φρουρών της Επανάστασης και χαρακτηρίζοντάς τους τρομοκρατική οργάνωση, οι Αμερικανοί θα συνταχθούν με τους τρομοκράτες» είπε.

Καθώς οι ΗΠΑ σκληραίνουν την πολιτική τους προς το Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να χαρακτηρίσει το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων «τρομοκρατική οργάνωση».

Ήδη από την Κυριακή, ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Τζαφαρί προειδοποίησε πως εάν οι ΗΠΑ χαρακτηρίσουν τους Φρουρούς της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση, το επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού «θα θεωρεί ότι ο αμερικανικός στρατός είναι ίδιος με το Ισλαμικό Κράτος».