Δύο εργαζόμενες έχασαν τη ζωή τους και πολλοί φοιτητές τραυματίστηκαν στην Κένυα, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά οχημάτων που μετέφεραν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Μομπάσα στην πόλη Κουάλε.

Η ταυτότητα των δραστών παραμένει άγνωστη.

Από τη σημερινή επίθεση σκοτώθηκα δύο εργαζόμενες στο πανεπιστήμιο, ενώ ένας οδηγός και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου δέκα ένοπλοι εμφανίστηκαν ξαφνικά την ώρα που οι φοιτητές μεταφέρονταν με λεωφορείο από την εστία τους στο πανεπιστήμιο. Μπροστά τους κινούνταν ένα βαν με υπαλλήλους του πανεπιστημίου και δύο αστυνομικούς. Οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν το βαν πρώτα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο γυναίκες και να τραυματιστούν ο οδηγός και οι δύο αστυνομικοί.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters πως η ίδια και πολλοί φοιτητές κατέβηκαν από το λεωφορείο τους όταν οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους και είδαν και πολλούς άλλους φοιτητές, καλυμμένους στο αίμα, να μεταφέρονται από το κτίριο. Την ίδια ώρα η αστυνομία είχε αρχίσει να αναπτύσσεται στον χώρο.

Συχνά πίσω από επιθέσεις στα σύνορα της Κένυας με τη Σομαλία και τα παράλια της Κένυας είναι η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ. Το 2015 είχε εξαπολύσει επίθεση σε πανεπιστήμιο στην πόλη Γκαρίσα με 148 φοιτητές νεκρούς.

(φωτογραφία αρχείου)