Η ιδέα να αγοράσει ένας 20χρονος το δικό του σπίτι μοιάζει εντελώς ουτοπική, σωστό σενάριο επιστημονικής φαντασίας δηλαδή, αν και οι κανόνες έχουν πάντα τις εξαιρέσεις τους.

Και όχι, δεν είναι πλούσιοι γόνοι κροίσων! Στην πραγματικότητα, οι Βρετανοί Shanine Land και Darren Noble κατάφεραν να αγοράσουν μια μονοκατοικία τεσσάρων δωματίων και αξίας 294.000 ευρώ (263.000 λίρες) παρά τις «τελματωμένες στάνταρ δουλειές» τους.

Το ζευγάρι από το Ντέβον της Αγγλίας είναι μαζί τα τελευταία 8 χρόνια και ήδη από την εποχή που σπούδαζαν ονειρεύονταν το δικό τους σπίτι.

Μοιράζονται μάλιστα την ιστορία επιτυχίας τους για να δείξουν και σε άλλα νεαρά ζευγάρια πώς ο δρόμος για το δικό τους σπίτι είναι ανοιχτός. Η Shanine μίλησε στην εφημερίδα «Devon Live» και είπε πως οι περισσότεροι έχουν πολλά έξοδα, όπως αυτοκίνητο, κινητό, γυμναστήριο, πιστωτικές κάρτες κ.λπ. «Τα μόνα έξοδα που είχαμε εμείς ήταν το γυμναστήριο και το κινητό και τίποτα άλλο».

AP_317809302896

Και δεν κάνουν και καμιά δουλειά που τους αποφέρει χιλιάρικα, καθώς αμφότεροι αμείβονται με τον βασικό μισθό. Ήταν η οικονομία που έκαναν, η έξυπνη οικονομία, που τους γλίτωσε πολλά και τους βοήθησε να πάρουν το ενυπόθηκο στεγαστικό δάνειο.

«Πάντα έκανα οικονομία», είπε ο Darren, «σιχαίνομαι να ξοδεύω λεφτά. Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους είναι πως δεν καταλαβαίνουν την αξία των χρημάτων. Ας πούμε κάτι κοστίζει 100 λίρες, κάποιοι θα πουν ‘‘είναι φτηνό, μπορώ να το αγοράσω’’, αλλά εγώ το βλέπω διαφορετικά. Το κοιτώ και ρωτώ ‘‘πόσες ώρες πρέπει να δουλέψω για να το πάρω αυτό;’’».

Αντί λοιπόν να νοικιάσουν ένα σπιτάκι για να χαρούν τον έρωτά τους, το ζευγάρι ζούσε χωριστά, στους γονείς του ο καθένας, για να σώσουν τα έξοδα. Είχαν ανοίξει και έναν κοινό τραπεζικό λογαριασμό και με σφιχτή οικονομική πολιτική, κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Αποχαιρετώντας φυσικά διακοπές ή άσκοπα ξενύχτια με φίλους…