Ένας νεοναζί είχε φροντίσει να γεμίσει το σώμα του με σβάστικες, ενημερώνοντας άπαντες για τις μισαλλόδοξες προθέσεις και τη ρατσιστική του ιδεολογία.

Ο Michael Kent ήταν μέλος μιας λευκής αδελφότητας που προσπαθούσε να αποδείξει με βίαιο τρόπο τη «λευκή ανωτερότητα», αν και η ζωή έμελλε να του διδάξει ένα μάθημα από αυτά που δεν μπορείς να αγνοήσεις όσο τυφλωμένος κι αν είσαι από τη ρατσιστική ρητορεία.

Ο βαθύτατα ρατσιστής ένιωσε λοιπόν τον μισάνθρωπο κόσμο του να συγκλονίζεται όταν του όρισαν υπεύθυνη για την αναστολή του μια μαύρη αστυνομικίνα, τη 45χρονη Tiffany Whittier. Κι εκεί που σιχτίριζε την κακή του τύχη, έφτασε κάποια στιγμή να εξομολογηθεί στο «ABC News»: «Αν δεν ήταν αυτή, θα είχα ξανακυλήσει εκεί από όπου άρχισα. Είναι για μένα πια πιο πολύ από οικογένεια»!

amsdna3

Ο πρώην σκινάς παραδέχθηκε πως είχε κάνει επιθέσεις στη μαύρη κοινότητα και το είχε καμάρι που φορούσε στο σώμα του δύο αγκυλωτούς σταυρούς, αλλά και άλλα σύμβολα της «λευκής ανωτερότητας». Μόνο που τελικά θα τα αφαιρούσε όλα.

«Είναι ένα είδος καλής ιστορίας, αλλά παράξενης ιστορίας», παραδέχεται στην κάμερα. Όταν η μαύρη αστυνομικίνα κατέφτασε για πρώτη φορά στο σπίτι του, ο Kent είχε μια πελώρια ναζιστική σημαία στον τοίχο του. «Πρέπει να κατεβάσεις αυτή την μπούρδα και να βάλεις πιο θετικά πράγματα», του είπε η γυναίκα, «έτσι ώστε όταν ξυπνάς να βλέπεις θετικά πράγματα αντί για μίσος».

Δεν θα του έπαιρνε πολύ να καταλάβει τον λάθος δρόμο που είχε πάρει στη ζωή και να ζητήσει τη συνδρομή ενός μη κυβερνητικού οργανισμού (Redemption Ink) που αφαιρεί τα τατουάζ μίσους από μετανοημένους πολίτες.

amsdna2

Πλέον ο πρώην νεοναζί από το Κολοράντο δουλεύει σε μια φάρμα όπου όλοι είναι Λατινοαμερικάνοι! «Πριν από όλα αυτά, δεν θα δούλευα για κάποιον ή με κάποιον που δεν ήταν λευκός. Τώρα, από τους 13 ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μου, είμαι ο μόνος λευκός εκεί».

Όσο για την απίθανη φίλη που έκανε στην πορεία μέχρι να ξαναβρεί τα λογικά του, είπε: «Μου έδωσε τη δύναμη και το κουράγιο να κάνω ό,τι έκανα και άλλαξε τη ζωή μου»…