Η έκρηξη μοτοσικλέτας έξω από το γραφείο του στρατιωτικού ακολούθου της Ιορδανίας στο Παρίσι δεν φαίνεται να είχε ως στόχο τη χώρα της Μέσης Ανατολής, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της πρεσβείας.

«Μοτοσικλέτα εξερράγη μπροστά από το κτίριο όπου βρίσκεται το γραφείο του στρατιωτικού ακολούθου. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα», δήλωσε αξιωματούχος της πρεσβείας. Ο οποίος συμπλήρωσε ότι «δεν φαίνεται να ήταν μια εκ προθέσεως ενέργεια, που στοχεύει την Ιορδανία».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια αστυνομική πηγή τόνισε πως τα αίτια του περιστατικού παραμένουν ασαφή.

Εκπρόσωπος του ιορδανικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει νωρίτερα, σύμφωνα με το κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων Petra, πως η μοτοσικλέτα που εξερράγη μπροστά στο κτίριο που στεγάζει τη στρατιωτική αντιπροσωπεία της Ιορδανίας, δεν τραυμάτισε κανένα μέλος του προσωπικού.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Παρισιού, η φωτιά επεκτάθηκε σε ένα διπλωματικό αυτοκίνητο, αλλά δεν υπάρχει κάτι που «να ανταποκρίνεται σε μία έκρηξη». Επίσης, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα, αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει πως το περιστατικό συνδέεται με την τρομοκρατία.

(Φωτογραφία αρχείου)