Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ θα μεταβεί στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου για να παραστεί στην κηδεία του πρώην τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 88 χρονών.

Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη αύριο στις 3 το απόγευμα στο τζαμί Σελιμίγιε και η σορός θα ταφεί, μετά από αίτημα αιτήματος της οικογένειας, στο «Πάρκο Δημοκρατίας», πολύ κοντά στο μνημείο της τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΜΤ, της οποίας ο Ραούφ Ντενκτάς υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο εκτός από τον Γκιούλ, στην κηδεία θα παραστούν ο πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο αντιπρόεδρος, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι, ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ και ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Νετζτέτ Οζέλ. Επίσης, στην κηδεία θα παραστεί και ο γγ της Ισλαμικής Διάσκεψης, Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.