Μετά τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Μεγάλη Βρετανία, οι πολίτες στην παραμικρή υπόνοια περίεργης συμπεριφοράς σε δημόσιους χώρους, σε μαζικές συναθροίσεις ή μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρούν τουλάχιστον… αγχωμένα.

Ένα τέτοιο περιστατικό έγινε και λίγο πριν τις 8:30 το πρωί σε σταθμό έξω από το Γουίμπλεντον. Επιβάτες άρχισαν να τρέχουν, καθώς φοβήθηκαν την επερχόμενη… Αποκάλυψη. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς τον άνθρωπο που ενδεχομένως να είναι αυτός που θα την έφερνε. Ένας άνδρας με σακίδιο άρχισε να διαβάζει αποσπάσματα από την Παλαιά Διαθήκη, και παρότι δεν απείλησε κανέναν η παρουσία του άνδρα και αυτά που έλεγε προκάλεσαν πανικό. Αμέσως μετά, κάποιοι επιβάτες άνοιξαν τις πόρτες και βγήκαν στις ράγες, τρέχοντας. Με ανακοινώσεις, υπάλληλος τους προειδοποιούσε ότι κινδύνευαν να σκοτωθούν αν ακουμπούσαν τις ράγες.

Όπως αναφέρει η βρετανική Guardian, ένας επιβάτης περιέγραψε τον άνδρα ως «ήρεμο» «Ήταν ήρεμος. Είπε “θα ήθελα να σας μιλήσω για τον λόγο του Ιησού Χριστού. Είναι εδώ για να θεραπεύσει τις αμαρτίες σας. Η Βίβλος λέει ότι η ομοφυλοφιλία και το προγαμιαίο σεξ είναι αμαρτία. Πρέπει να μετανοήσετε”». Άλλοι επιβάτες ανέφεραν ότι ο άνδρας μιλούσε για την Αποκάλυψη και τη μετά θάνατον ζωή.

Εν τέλει ένας φρουρός πήγε στο βαγόνι και μίλησε με τον κήρυκα. Η έρευνα στην τσάντα του έβγαλε μόνο ένα μπουκάλι νερό και κάποια βιβλία. Όταν το τρένο έφτασε στον σταθμό του Γουίμπλεντον, ο άνδρας ανακρίθηκε, αλλά δεν συνελήφθη.