Ο κυβερνήτης Τζέρεμι Χαρτ και ο κυβερνήτης Νικ Χαρτ γιόρτασαν τα 60ά τους γενέθλια αλλά και τη συνταξιοδότησή τους με στιλ, προσγειώνοντας τα αεροπλάνα τους στο Χίθροου με διαφορά 30 δευτερολέπτων.

«Όπως κάθε αεροπλάνο έχει την τελευταία του προσγείωση, το ίδιο ισχύει και για τον πιλότο», είπε ο Νικ, αφήνοντας τον δίδυμό του Τζέρεμι να περιγράψει τη διπλή συνταξιοδότηση ως «καλό τρόπο να τελειώσεις».

Ο Τζέρεμι πετούσε αεροσκάφη της British Airways εδώ και τριάντα ολόκληρα χρόνια, ενώ ο Νικ μεταπήδησε από θυγατρική της μόλις το 2012. Σχολίασε μάλιστα πως «ο Τζέρι δεν είχε αναφέρει ποτέ στους συναδέλφους του στη British Airways ότι είχε έναν δίδυμο αδερφό που πετούσε με τη British Midland, κι έτσι μια μέρα ένας πιλότος της British Airways με έπιασε στο Χίθροου και με ρώτησε τι στο καλό κάνω ντυμένος με στολή της British Midland». Και φυσικά «χρειάστηκε αρκετή πειθώ για να τον πείσω ότι δεν ήμουν ο Τζέρεμι»!

brititiksjjefsrsefd11

Οι δίδυμοι περιέγραψαν τις καριέρες τους ως εξής: «Αυτές είναι περίπου 11.000 πτήσεις. Είναι τουλάχιστον 1,2 εκατ. επιβάτες», είπε ο Νικ, ενώ ο Τζέρι σχολίασε: «Έχω περάσει περισσότερα από 2,5 χρόνια στον αέρα».

Τα δυο αδέρφια γεννήθηκαν με 30 δευτερόλεπτα διαφορά, πετούσαν το ίδιο αεροσκάφος στην ίδια αεροπορική και σταμάτησαν την ενεργό δράση με την ίδια χρονική διαφορά που ήρθαν στον κόσμο, καθώς κάθε δευτερόλεπτο μετρά για τους δυο τους…