Έναν πρόσφυγα από τη Σομαλία συνέλαβαν οι αρχές του Καναδά για τις επιθέσεις στο Έντμοντον, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι.

Ο 30χρονος θεωρείται ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος αστυνομικού και τον τραυματισμό τεσσάρων πεζών το Σάββατο.

Ο αστυνομικός ρύθμιζε την κυκλοφορία όταν τον χτύπησε ο ύποπτος με αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα και στη συνέχεια και με μαχαίρι.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση».

Σύμφωνα με αξιωματούχους, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ο 30χρονος κατηγορίες τόσο για τρομοκρατία όσο και για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται το BBC, ο άνδρας ήταν γνωστός στην αστυνομία για την εξτρεμιστική ιδεολογία του.

Σύμφωνα με τα δίκτυα CBC και CTV, μέσα στο όχημά του βρέθηκε σημαία του Ισλαμικού Κράτους. Με το όχημα αυτό ο ύποπτος φέρεται να χτύπησε τον αστυνομικό, στον οποίο στη συνέχεια επιτέθηκε και με μαχαίρι πριν εξαφανιστεί.

Ο αστυνομικός αναρρώνει ενώ στο νοσοκομείο παραμένουν και δύο από τους τέσσερις πεζούς, που τραυμάτισε ο ίδιος άνθρωπος.

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε ο δήμαρχος του Έντμοντον. «Η τρομοκρατία έχει στόχο να προκαλέσει πανικό και να διαταράξει τις ζωές των ανθρώπων. Μπορούμε να υποταχθούμε σε αυτό ή να φανούμε ανώτεροί του» τόνισε χαρακτηριστικά.