Στην περιφερειακή σύνοδο κορυφής της ASEAN, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στις Φιλιππίνες, θα μεταβεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας περιοδείας του στην Ασία η οποία θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 14 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Όταν είχε ανακοινώσει, στα μέσα Σεπτεμβρίου, το πρώτο ταξίδι του στην Ασία (Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα) από την έναρξη της θητείας του, ο Τραμπ είχε διευκρινίσει πως προσκλήθηκε σ’ αυτή τη σύνοδο κορυφής από τον αμφιλεγόμενο πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, χωρίς όμως να πει αν προτίθεται να κάνει δεκτή την πρόσκληση.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, θα είναι επίσης παρών στη σύνοδο κορυφής της APEC (Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού) στο Βιετνάμ.

«Οι συναντήσεις του προέδρου θα ενισχύσουν τη διεθνή αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της βορειοκορεατικής απειλής και θα διασφαλίσουν την πλήρη, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου», αναφέρεται επίσης στη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.