Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Κοξ Μπαζάρ, Μπανγκλαντές. Πτώματα παιδιών Ροχίνγκια

photrjwk7

Παιδιά πνίγηκαν όταν ανατράπηκε στον Κόλπο της Βεγγάλης σκάφος που μετέφερε μουσουλμάνους Ροχίνγκια που διέφευγαν από τις επιθέσεις του στρατού της Μιανμάρ και κατευθύνονταν στο Μπαγκλαντές. Το γραφείο του ΔΟΜ στο Μπανγκλαντές, σε ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε πως 13 σοροί έχουν ανασυρθεί, περιλαμβανομένων και εκείνων οκτώ παιδιών.

Νιου Χάμσαϊρ, ΗΠΑ. Ταξίδι με τον «καρβουνιάρη»

photrjwk1

Μία vintage ατμομηχανή που χρησιμοποιούσε κάρβουνο μεταφέρει τουρίστες στο Mount Washington στο Νιου Χάμσαϊρ σε ύψος 2.000 μέτρων. Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη υψηλότερη κορυφή στις βορειοανατολικές ΗΠΑ βρήκαν «σύμμαχο» τον καιρό με καλοκαιρινές θερμοκρασίες.

Καρανγκασέμ, Μπαλί. Παρατηρώντας το ηφαίστειο

photrjwk3

Ένα υπέροχο φωτογραφικό καρέ από το Μπαλί της Ινδονησίας κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press. Ένας κάτοικος του νησιού της Ινδονησίας στέκεται σε ένα ναό στην Karangasem και παρακολουθεί το ηφαίστειο στο όρος Agung, που είναι καλυμμένο από σύννεφα. Το ηφαίστειο μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκραγεί, για πρώτη φορά σε μισό αιώνα, όπως λένε οι Αρχές.

Γιαμπουκόα, Πουέρτο Ρίκο. Ο τυφώνας διέλυσε τη νοτιοανατολική πλευρά

photrjwk4

Ένα όχημα διασχίζει τις γειτονιές της Γιαμπουκόα και ο φωτογράφος αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής στη νοτιοανατολική πλευρά του Πουέρτο Ρίκο από το πέρασμα του τυφώνα Μαρία.

Ναρανχίτο, Πουέρτο Ρίκο. Κάτοικοι πλένονται στους σπασμένους σωλήνες

photrjwk11

Άνθρωποι που επλήγησαν από τον τυφώνα Μαρία λούζονται με το νερό που τρέχει από τους σπασμένους σωλήνες στο Ναρανχίτο του Πουέρτο Ρίκο. Οι κάτοικοι της περιοχής καταφεύγουν στους σωλήνες επειδή δεν έχει απομείνει νερό από τη ζημιά που προκάλεσε ο τυφώνας.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Κατολίσθηση στο πάρκο Γιοσέμιτι

photrjwk12

Ένας άντρας έχασε τη ζωή του από κατολίσθηση στο εθνικό πάρκο Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια. Εκπρόσωπος του πάρκου ανέφερε πως τα βράχια έπεσαν από τον περίφημο μονόλιθο El Capitan σε πολυσύχναστο μονοπάτι πεζοπορίας.

Παρίσι, Γαλλία. Η εβδομάδα μόδας ξεσήκωσε τις αισθήσεις

photrjwk10

Η γαλλική πρωτεύουσα πήρε τη σκυτάλη από τις διεθνείς εβδομάδες μόδας και βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας βιομηχανίας έχοντας όλα τα φώτα στραμμένα πάνω της.

Νιου Τζέρσι, ΗΠΑ. Τρεις Αμερικανοί πρόεδροι πρώτη φορά μαζί

photrjwk9

Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον έκαναν χθες την έναρξη του πρωταθλήματος Presidents Cup golf στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή είναι η πρώτη φορά που τρεις πρώην πρόεδροι παρακολουθούν το διετές τουρνουά.

Χερζλίγια, Ισραήλ. Εβραίοι πετούν τις αμαρτίες τους στο νερό

photrjwk8

Ένας υπερορθόδοξος Εβραίος προσεύχεται σε ένα λόφο με θέα στη Μεσόγειο κατά την τελετή του Τασλίχ στο Χερζλίγια του Ισραήλ. Στο Τασλίχ οι Εβραίοι πηγαίνουν στη θάλασσα και συμβολικά «πετάνε» τις αμαρτίες τους ρίχνοντας ένα κομμάτι ψωμί ή άλλο φαγητό στο νερό.

Σιγκαπούρη. Ο 21ος ρινόκερος που γεννήθηκε στην αιχμαλωσία

photrjwk6

Ένας μικρός λευκός ρινόκερος πλένεται στον ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης. Αυτός είναι ο 21ος λευκός ρινόκερος που γεννήθηκε στην αιχμαλωσία.

Τεχεράνη, Ιράν. Έκαψαν πορτρέτο του Τραμπ σε κηδεία στρατιώτη

photrjwk5

Ένα πορτρέτο του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καίγεται στη φωτιά κατά τη διάρκεια της κηδείας του Mohsen Hojaji, ενός νεαρού στρατιώτη της Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν που αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ. Ξεκινάει το μεγαλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο

photrjwk2

Ο Μάρσαλ Πλάμλι των μεγάλων αντιπάλων των Λέικερς στο ΝΒΑ υπογράφει αυτόγραφα κατά την media day των Λος Άντζελες Κλίπερς.