Εκατόν εννέα πτήσεις των ισπανικών αερογραμμών Iberia ακυρώθηκαν σήμερα εξαιτίας μιας νέας 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι πιλότοι.

«Εκατόν εννέα πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα, δηλαδή το 35% από τις 303 προγραμματισμένες πτήσεις και 104 θα ακυρωθούν την Τετάρτη», διευκρίνισε η εκπρόσωπος. Δύο ημέρες απεργίας είχαν ήδη οδηγήσει στην ακύρωση περίπου εκατό πτήσεων ημερησίως στις 18 και 29 Δεκεμβρίου.

Αυτή τη φορά, η εξεύρεση λύσης για τους επιβάτες «ήταν πολύ πιο δύσκολη, γιατί η απεργία συμπίπτει με την επιστροφή από τις διακοπές», είπε η εκπρόσωπος της εταιρείας.Η κινητοποίηση πλήττει περισσότερο τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων, μεταξύ τους αυτές προς την Ευρώπη.

Το συνδικάτο των πιλότων Sepla πραγματοποιεί την απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία της Iberia Express, υποστηρίζοντας ότι χαμηλές αποδοχές θα προταθούν στο νέο προσωπικό και καταγγέλλοντας «παραβίαση της νομοθεσίας» για μη τήρηση της συλλογικής σύμβασης.

Η εταιρία βεβαιώνει ότι η ίδρυση της Iberia Express δεν θα πλήξει τους εργασιακούς και μισθολογικούς όρους του υπάρχοντος προσωπικού.