Ένας ερασιτέχνης κυνηγός θησαυρών γέμιζε τις ελεύθερες ώρες που είχε ως συνταξιούχος με το να εξερευνά δρόμους, πάρκα και ολόκληρες περιοχές για ενδεχόμενο κρυμμένο χρυσό. Σε μία έρευνά του λοιπόν βρήκε κάτι πολύ πιο σημαντικό και επικίνδυνο από έναν θησαυρό.

Ο 64χρονος Μπερντ Τάλμαν από το Βρανδεμβούργο, βρήκε με το ειδικό του μηχάνημα ένα αντικείμενο καλυμμένο από ραδιενεργό υλικό το οποίο, όπως ανέφερε η αστυνομία, ήταν μέρος της προσπάθειας του Γ’ Ράιχ να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το αντικείμενο βρέθηκε κοντά σε μυστικό εργοστάσιο των Ναζί το οποίο καταστράφηκε από εναέριο βομβαρδισμό της RAF.

χιτλερ βομβα2

Η ανακάλυψη του συνταξιούχου, όπως ήταν φυσικό, προξένησε μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή και ο ίδιος είχε μπλεξίματα με το νόμο μιας και όταν βρήκε το ραδιενεργό υλικό το μετέφερε στο σπίτι του αντί να ειδοποιήσει τις αρχές. Μόλις τελικά αντιλήφθηκε τι ήταν αυτό που είχε στην κατοχή του, ειδοποίησε την αστυνομία και μία μεγάλη επιχείρηση κινηματογραφικών δεδομένων πραγματοποιήθηκε.

Αποκλείστηκε ένας ολόκληρος δρόμος καθώς και κάθε σπίτι σε μία απόσταση αρκετών μέτρων από την οικία του Τάλμαν και άντρες με ειδικές στολές πήραν πίσω το αντικείμενο ενώ οι αρχές δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα ασκήσουν δίωξη στον συνταξιούχο ή όχι.