Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μινσκ, Λευκορωσία. Στο Φεστιβάλ Τέχνης του Τσίρκο

gpthonwk10

Ακροβάτης σε τσίρκο εκτελεί το νούμερό του κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης του Τσίρκο στο Μινσκ της Λευκορωσίας, με συμμετοχές από 16 χώρες.

Βαρκελώνη, Ισπανία. Καζάνι που βράζει η Καταλονία

gpthonwk11

Καζάνι που βράζει μοιάζει η κατάσταση στην Ισπανία, δυο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα στην Καταλονία, για την ανεξαρτητοποίησή της, με την κυβέρνηση Ραχόι συλλαμβάνει μέλη της καταλανικής κυβέρνησης, προκαλώντας κύμα οργής. Εκατοντάδες άνθρωποι κατασκήνωσαν τη νύχτα έξω από την Εισαγγελία ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της καταλανικής κυβέρνησης που συνελήφθησαν από την Εθνοφυλακή.

 Άγιος Δομίνικος, Δομινικανή Δημοκρατία. Σάρωσε τις ακτές η «Μαρία»

gpthonwk7

Μια γυναίκα προσπαθεί να προφυλαχτεί με μια πλαστική σακούλα καθώς πηγαίνει προς τη δουλειά της, ενώ ο τυφώνας Μαρία προσέγγιζε τις ακτές της Δομινικανής Δημοκρατίας. Ο τυφώνας έπληξε κάποιες περιοχές της Δομινικανής Δημοκρατίας με ισχυρές βροχοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους περνώντας από τις ανατολικές ακτές της χώρας, αφού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και πλημμύρες στο Πουέρτο Ρίκο.

Ναϊρόμπι, Κένυα. Άνδρας με αναπηρία δέχθηκε επίθεση από μέλισσες

gpthonwk6

Ένας άνδρας με αναπηρία κείτεται στον δρόμο, καθώς δεν κατάφερε να ξεφύγει από ένα σμήνος μελισσών που επιτέθηκε σε αστυνομία και περαστικούς έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο. Περαστικοί του έριξαν νερό προκειμένου να προσπαθήσουν να τον κάνουν να κρατήσει τις αισθήσεις του, ενώ περίμεναν να φτάσει το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Καταυλισμός Μπαλουκαλί, Μπαγκλαντές. Έκκληση για μια σακούλα ρύζι

gpthonwk8

Μία γυναίκα Ροχίνγια, που έφυγε από τη Μιανμάρ για το Μπαγκλαντές, κρατά το παιδί της στην αγκαλιά της και φωνάζει στους εθελοντές που διανέμουν βοήθεια να της δώσουν μια σακούλα με ρύζι.

Αχμενταμπάντ, Ινδία. Προετοιμασίες για το πολύχρωμο φεστιβάλ Ναβράτρι

gpthonwk2

Άνδρες ντυμένοι με την παραδοσιακή ινδική ενδυμασία ποζάρουν καθώς παίρνουν μέρος στις πρόβες για τον χορό «γκάρμπα», ενόψει του φεστιβάλ Ναβράτρι, στην πόλη Αχμενταμπάντ. Το φεστιβάλ αυτό τελείται προς τιμήν της ινδουιστικής θεότητας Ντούργκα και διαρκεί εννέα μέρες, όπου χιλιάδες νέες χορεύουν όλη τη νύχτα με παραδοσιακές στολές. Το Ναβράτρι ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σεβενίνγκεν, Ολλανδία. Εντυπωσιακή άσκηση του Ιππικού

gpthonwk3

Ο καπνός από χειροβομβίδες καλύπτει τα άλογα και τους αναβάτες τους κατά τη διάρκεια μιας άσκησης των μελών του Ιππικού της Ολλανδίας στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Σεβενίνγκεν, έξω από τη Χάγη.

Σαλαμίνα, Ελλάδα. Το μαζούτ μολύνει τις ακτές

gpthonwk1

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προσπάθειες των συνεργείων απορρύπανσης στο Σαρωνικό που μετατράπηκε ένα μαύρο τοπίο λόγω του μαζούτ. Οι συνέπειες από την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η διαρροή από το «Αγία Ζώνη ΙΙ», είναι ανυπολόγιστες, ενώ το μεγαλύτερο μέτωπο της ρύπανσης εντοπίζεται στη Σαλαμίνα.

Ντβουρ Κραλοβέ, Τσεχία. Στην πυρά κέρατα ρινόκερου αξίας 2 εκατ. δολαρίων

gpthonwk4

Είναι ακριβότερα από το χρυσάφι και την πλατίνα. Τα κέρατα ρινόκερου θεωρούνται το τέταρτο πιο επικερδές παράνομο εμπόριο στον κόσμο, μετά τα ναρκωτικά και του trafficking. Την εβδομάδα που πέρασε περίπου 33 κιλά κέρατα ρινόκερου κάηκαν στον ζωολογικό κήπο στο Ντβουρ Κραλοβέ της Τσεχίας. Ένας ζωολογικός κήπος έκαψε τα αποθέματά του – αξίας πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια στη μαύρη αγορά – σε μια κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στην αμφιλεγόμενη δημοπρασία των κεράτων ρινόκερου που γίνεται στη Νότια Αφρική.

Μουμπάι, Ινδία. Συνεχείς βροχοπτώσεις στην εμπορική πρωτεύουσα

gpthonwk5

Εργάτες στον δήμο προσπαθούν να βρουν και να επανατοποθετήσουν το καπάκι φρεατίου σε κεντρικό δρόμο της Μουμπάι, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να πέσει μέσα στο κενό κάποιος πεζός. Οι συνεχείς βροχοπτώσεις στην εμπορική πρωτεύουσα της Ινδίας έχουν επηρεάσει την αεροπορική και σιδηροδρομική κίνηση, ενώ τα σχολεία και τα κολέγια παρέμειναν κλειστά.

Μέξικο Σίτι, Μεξικό. Χάνεται η ελπίδα στα συντρίμμια

gpthonwk9

Απομακρύνονται οι ελπίδες των συγγενών εκείνων που έχουν θαφτεί στα ερείπια από τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό. Οι νεκροί έχουν πια φτάσει στους 273.