Τη δική του απάντηση έδωσε ο εικονιζόμενος bodybuilder, για τον οποίο οι επικριτές έλεγαν πως οι μύες του είναι προϊόν photoshop, ξεκαθαρίζοντας πως το σώμα του είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.

Ο Τάιλερ Κούκ υπερασπίστηκε το σώμα του όταν μια ιστοσελίδα bodybuilding έγραψε πως ο 21χρονος είχε επεξεργαστεί ψηφιακά τις φωτογραφίες του.

Ο πέρσοναλ τρέινερ όμως ανέβασε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες του και έδωσε μια απλή εξήγηση για τον όγκο του: «Είναι απλώς σκληρή δουλειά. Μου αρέσει το bodybuilding και αυτό κάνω» δήλωσε στην εφημερίδα Λίβερπουλ Έκο. «Δεν έχω χάσει ούτε ένα γεύμα, ούτε μία προπόνηση στο γυμναστήριο εδώ και πέντε χρόνια και προπονούμαι σωστά. Φυσικά υπάρχει και ένα γενετικό στοιχείο, δεν μπορώ να το αρνηθώ. Αλλά έχω δουλέψει σκληρά κι αυτό με έχει ανταμείψει».

Το πολυβραβευμένο σώμα του Τάιλερ έχει κερδίσει τη δεύτερη θέση στο εθνικό πρωτάθλημα bodybuilding της Βρετανίας και πολλούς μικρότερους τίτλους.

Για να το διατηρήσει όμως έχει ιδιαίτερη διατροφή: «Όταν προσπαθώ να χτίσω όγκο καταναλώνω περίπου 5.000 θερμίδες την ημέρα. Ένα τυπικό γεύμα μου μπορεί να είναι δέκα αυγά με 400 γρ. ρύζι ή τέσσερις πατάτες και 400 γρ. κοτόπουλο» περιγράφει.

Όπως λέει, απολαμβάνει το bodybuilding αλλά το πραγματικό πάθος του είναι να βοηθά τους ανθρώπους να αποκτούν καλή φυσική κατάσταση και να τη διατηρούν.

«Σηκώνομαι από τις 6 για να βοηθήσω κόσμο και μου αρέσει. Δεν θέλω κανείς να με κοιτά και να νομίζει πως το fitness είναι κάτι απίθανο. Όλοι μπορούν να είναι fit και να φροντίζουν τον εαυτό τους κι εγώ θέλω να στηρίζω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ για να το κάνουν αυτό. Είναι εύκολο να προσέχεις τον εαυτό σου και εύκολο να πέσεις έξω καθώς τρέχεις με τη δουλειά σου ή τα παιδιά σου. Αλλά κι εκείνα θα σε ευχαριστούν που το έκανες και θα απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή. Οπότε κάντε ένα βήμα τη φορά, βρες κάτι που σου αρέσει και συνέχισε να το κάνεις. Θυμήσου πως δεν χρειάζεται όλοι να γίνουν bodybuilder».

l3or0p5d flwnkjyv xftucnxk dmbmceo7 d4qy31wz