Δύο μέρες μετά τον φονικό σεισμό στο Μεξικό, τα σωστικά συνεργεία και εθελοντές δεν σταματούν να αγωνίζονται μέσα στα συντρίμμια για να βρουν επιζώντες.

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 282 νεκρούς, σύμφωνα με το Reuters, και στην Πόλη του Μεξικού οι έρευνες επικεντρώνονται σε δέκα γκρεμισμένα κτίρια όπου εκτιμάται πως μπορεί να υπάρχουν ζωντανοί μέσα στα ερείπια. Μόνο στην πρωτεύουσα έχουν καταρρεύσει 52 κτίρια και πενήντα άνθρωποι αγνοούνται.

Εξήντα άνθρωποι διασώθηκαν καθώς σωστικά συνεργεία και εθελοντές εργάζονται ακατάπαυστα εδώ και δύο ημέρες.

Την ίδια ώρα, οργή έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως η ιστορία για ένα κορίτσι εγκλωβισμένο στα συντρίμμια του σχολείου Enrique Rebsamen δεν ευσταθεί. Έπειτα από 30 ώρες ζωντανής μετάδοσης της υποτιθέμενης προσπάθειας απεγκλωβισμού της 13χρονης, η οποία ονομάστηκε «Frida Sofia», ανακοινώθηκε πως όλοι οι μαθητές που αγνοούνταν έχουν εντοπιστεί, και πως στην κατάρρευση του κτιρίου έχασαν τη ζωή τους 19 παιδιά και έξι ενήλικοι. Έντεκα παιδιά διασώθηκαν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν επιβεβαίωσε πως πέντε υπήκοοι Ταϊβάν παγιδεύτηκαν σε εργοστάσιο ενδυμάτων στη συνοικία Ομπρέρα. Εθελοντές που έψαχναν μέσα στα συντρίμμια με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά δήλωσαν πως υπάρχουν ενδείξεις ζωής μέσα από ένα αυτοκίνητο.

«Φωνάξαμε: ‘αν είστε μέσα στο όχημα, χτυπήστε τρεις φορές. και κάποιος χτύπησε’»» δήλωσε ο διασώστης Amaury Perez.

ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ