Αφήνοντας πίσω του 32 νεκρούς και μεγάλες καταστροφές πέρασε από την Καραϊβική ο τυφώνας Μαρία. Στη Δομινικανή Δημοκρατία σημειώνονται εκτεταμένες πλημμύρες ενώ στο Πουέρτο Ρίκο η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί. Αργά χθες ο τυφώνας ενισχύθηκε και πάλι, πλησιάζοντας τα νησιά Τερκς και Κάικος και τις Μπαχάμες.

Μικρά νησιά της Καραϊβικής καταστράφηκαν, όπως το Σεν Κρουά στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους και η Δομίνικα.

Στο Πουέρτο Ρίκο, όπως μεταδίδει το Reuters, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών, οκτώ άνθρωποι που πνίγηκαν στην πόλη Toa Baja. Περισσότεροι από 4.000 πολίτες διασώθηκαν από τις πλημμυρισμένες περιοχές της πόλης, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Ακόμα τρεις γυναίκες, αδελφές, σκοτώθηκαν από κατολίσθηση την Τετάρτη στην περιοχή Utuado.

Αυτή τη στιγμή η Μαρία κατατάσσεται στο επίπεδο 3 της κλίμακας τυφώνων και συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως 205 χιλιομέτρων την ώρα.

Αναμένεται να φέρει καταρρακτώδεις βροχές στο Πουέρτο Ρίκο αλλά και στα νησιά Τερκς και Κάικος, οι οποίες είναι πιθανό να προκαλέσουν πλημμύρες και κατολισθήσεις, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

Ο τυφώνας αναμένεται να διατηρήσει την ισχύ του τις επόμενες ημέρες.

Στο Πουέρτο Ρίκο, ο κυβερνήτης Ricardo Rossello ανακοίνωσε απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι το Σάββατο. «Εάν δεν είναι κάτι επείγον, οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους ή στα καταφύγια» τόνισε.

Το νησί παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ στην πρωτεύουσα Σαν Χουάν οι δρόμοι γέμισαν μπάζα συντρίμμια και τα σωστικά συνεργεία άνοιγαν δρόμο κόβοντας δέντρα και άλλα αντικείμενα με αλυσοπρίονα.

Το αεροδρόμιο της πόλης άνοιξε την Πέμπτη για στρατιωτικές πτήσεις και αεροσκάφη που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνουν και μερικές εμπορικές πτήσεις.

ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ