Σε πλοίο που μετέφερε αυτοκίνητα diesel της Volkswagen σκαρφάλωσαν μέλη της Greenpeace με σκοπό να το αναγκάσουν να επιστρέψει στη Γερμανία. Οι ακτιβιστές πλησίασαν το πλοίο, με πλοιάρια και καγιάκ, κατά την είσοδό του από τη Βόρεια Θάλασσα στις εκβολές του Τάμεση

Παράλληλα, περισότεροι από 40 ακτιβιστές σκαρφάλωσαν τους φράκτες στο χώρο στάθμευσης του λιμανιού του Σίρνες της κομητείας του Κεντ και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν χιλιάδες καινούργια αυτοκίνητα της VW που περιμένουν τη διάθεσή τους στους βρετανούς καταναλωτές. Σήκωσαν τα καπό και κόλλησαν αυτοκόλλητα με συνθήματα που καλούν την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων diesel αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Volkswagen παραδέχθηκε ότι παραποίησε τις δοκιμές εκπομπής ρύπων το 2015 και αναγκάσθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις στους αμερικανούς καταναλωτές. Αποτέλεσμα, η εισαγωγή αυστηρότερου ρυθμιστικού πλαισίου για τους κινητήρες ντίζελ, όπως η επιβολή νέων φόρων και απαγόρευση πώλησης οχημάτων diesel στη Βρετανία και τη Γαλλία από το 2040.

(φωτογραφία αρχείου)