Αυξημένα κατά 48% είναι τα αδικήματα σεξουαλικής φύσης στη Βαυαρία, τους πρώτους έξι μήνες του 2017, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών, κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους καταγράφηκαν 685 σεξουαλικά εγκλήματα, εκ των οποίων τα 126 είχαν ως ύποπτους άτομα που έχουν φθάσει στην Γερμανία ζητώντας άσυλο.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα εγκλήματα σεξουαλικής φύσης έχουν αυξηθεί κατά 91% από το 2016, ωστόσο το 71% των υπόπτων είναι Γερμανοί, με τους αιτούντες άσυλο να φθάνουν το 11%.

Τα αδικήματα περιλαμβάνουν βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις, επιδειξιομανία, εξαναγκασμό σε πορνεία και διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Το ΑΜΠΕ αναδημοσιεύει ρεπορτάζ της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, σύμφωνα με το οποίο οι γυναίκες, που αρχικά υποδέχθηκαν φιλικά τους πρόσφυγες, τώρα τηρούν διαφορετική στάση. «Όταν συναντούν παρέες ανδρών προσφύγων, αισθάνονται ότι απειλούνται. Φοβούνται ότι ο τρόπος ένδυσής τους στέλνει το λάθος μήνυμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Η ελευθερία όμως να ντύνεται κανείς και να κινείται όπως θέλει είναι αδιαπραγμάτευτη» αναφέρεται στο δημοσίευμα.