Σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα προχώρησε ένας 37χρονος άνδρας κοντά στην πόλη Φότζια της Κάτω Ιταλίας. Αφού πρώτα πυροβόλησε στο πρόσωπο μια κοπέλα 15 ετών, η οποία είναι κόρη της πρώην συντρόφου του, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η κοπέλα έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα το πρωί, 24 ώρες μετά την ενέδρα, εξαιτίας καρδιακής προσβολής. Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση και παρά τις συνεχείς προσπάθειες των γιατρών, παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση μέχρι τη στιγμή που επήλθε το μοιραίο. Το πτώμα του δράστη βρέθηκε χθες το απόγευμα σε ερημική περιοχή, έξω από την τοποθεσία Ισκιτέλα της Απουλίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η μητέρα της 15χρονης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τον είχε καταγγείλει δυο φορές στην Αστυνομία για βίαιη συμπεριφορά, αλλά -όπως αποδεικνύεται- η ίδια και η κόρη της δεν έτυχαν της πρέπουσας προστασίας.

Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση βίας σε βάρος των γυναικών στην Ιταλίδα. Ένα φαινόμενο ενάντια στο οποίο έχει δραστηριοποιηθεί εδώ και καιρό η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, η οποία ζητά πιο αποτελεσματικά μέτρα προστασίας των γυναικών και ουσιαστικότερες εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.