Αποτελεί ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη θρησκεία του άλλου να τηρείς κάποια τελετουργικά όταν εισέρχεσαι στον χώρο της προσευχής του.

Οι μουσουλμάνοι βγάζουν τα παπούτσια τους όταν μπαίνουν στον οίκο του Θεού, θέλοντας να κρατήσουν τον χώρο όσο πιο καθαρό γίνεται.

Η αστυνομία του Μπάκιγχαμσαϊρ μπήκε ωστόσο με τα άρβυλα εντός του τοπικού τζαμιού, προκαλώντας κύματα οργής από τη μουσουλμανική κοινότητα.

Τα όργανα της τάξης κατέφτασαν στον εξωτερικό χώρο του τζαμιού για μια καταγγελία διατάραξης, αποφάσισαν όμως να μπουν και στο εσωτερικό του για να διερευνήσουν καλύτερα την υπόθεση. Σύντομα όμως θα δέχονταν τον προπηλακισμό από τους εξαγριωμένους πιστούς, που φώναζαν στην αστυνομία να βγει έξω από τον χώρο προσευχής.

mmosaeaeuueurr1

Ένα βίντεο από το περιστατικό ανέβηκε σε μια σελίδα του Facebook, φέρνοντας στον επίκεντρο του δημόσιου λόγου της Βρετανίας αν οφείλουν τα σώματα ασφαλείας να σέβονται το εκάστοτε θρησκευτικό πρωτόκολλο ή αν αντιθέτως τον πρώτο λόγο πρέπει να έχει η κατεξοχήν δουλειά τους αναφορικά με την τήρηση της τάξης.

Τουλάχιστον 400 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το τζαμί για να προσευχηθούν, κλείνοντας τον δρόμο, και κάποιος κάλεσε την αστυνομία για να τον ξανανοίξει. Ό,τι ακολούθησε, ερευνάται πια από τις αστυνομικές αρχές…