Η γυναίκα που η Ανεμαρί Θέρον είχε προσλάβει για να προσέχει την μικρή κόρη της Λάιλα έκανε το ακριβώς αντίθετο.

Η μητέρα από τη Ναμίμπια παρατήρησε μελανιές στον λαιμό και τους ώμους του μωρού και αποφάσισε να τοποθετήσει κρυφές κάμερες στο σπίτι, υποπτευόμενη την νταντά της μικρής. Οι χειρότεροι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν όταν είδε, έντρομη, στο βίντεο, τη νταντά να πετά το μωρό μέσα στην κούνια του κι εκείνο να κλαίει. Λίγο αργότερα στο βίντεο, η νταντά φαίνεται να προσπαθεί να παρηγορήσει το παιδί μιλώντας του.

Η Θέρον πήγε κατευθείαν στην αστυνομία.

Όπως γράφει το thesouthafrican.com, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά επειδή υπάρχει αυστηρή νομοθεσία σχετικά με τη βιντεοσκόπηση εργαζομένων χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Όπως λέει η γυναίκα, η αστυνομία ήταν αρχικά διστακτική, λόγω του τρόπου με τον οποίο είχε αποκτήσει η ίδια τα τεκμήρια της απίστευτης συμπεριφοράς της νταντάς. Στη συνέχεια όμως επικράτησε η κοινή λογική.

Οι αρχές της Ναμίμπια συνέλαβαν τη νταντά, η οποία θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για κακοποίηση ανηλίκου, απόπειρα ανθρωποκτονίας και επίθεση.

«Με κατέκλυζαν τα συναισθήματα καθώς το έβλεπα» περιέγραψε η μητέρα στο Netwerk24. «Για μερικές μέρες μετά αρνιόμουν να κοιμηθώ, να φάω ή να πιώ οτιδήποτε. Δεν μπορώ να φανταστώ για πόσο καιρό συνέβαινε αυτό. Μπορώ να δω όμως πόσο έχει επηρεαστεί η Λάιλα μετά από όλα αυτά. Δεν τη θέλω κοντά στο παιδί μου ποτέ ξανά, ούτε να αποτελέσει απειλή για άλλα παιδιά. Αυτό που συνέβη ήταν τρομακτικό να το βλέπεις. Κατάλαβα πως η Λάιλα βλέπει εφιάλτες…».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το μωρό έχει αναρρώσει.