Η Πόλη του Μεξικού είναι αυτή που πληρώνει το βαρύτερο τίμημα από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε χθες τη χώρα, καθώς εκεί έχουν καταγραφεί 117 νεκροί. Τα στοιχεία για τα θύματα από τα 7,1 Ρίχτερ, ωστόσο είναι συγκεχυμένα και νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 216 νεκρούς, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για 248.

Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει και τα σωστικά συνεργεία, με τη βοήθεια πολιτών, δεν σταμάτησαν να αναζητούν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια.

Όπως δήλωσε ο Ενρίκε Πένια Νιέτο, περισσότερα από είκοσι παιδιά και δύο ενήλικοι έχασαν τη ζωή τους μετά την κατάρρευση σχολείου στην Πόλη του Μεξικού, ενώ τουλάχιστον τριάντα παιδιά και οκτώ ενήλικοι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Τουλάχιστον 44 κτίρια κατέρρευσαν στην πόλη ή έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Μεταξύ αυτών είναι εξαώροφες πολυκατοικίες, ένα σούπερ μάρκετ κι ένα εργοστάσιο.

Περίπου δύο εκατομμύρια πολίτες στην πρωτεύουσα του Μεξικού παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ οι τηλεπικοινωνίες έχουν καταρρεύσει.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο πρόεδρος της χώρας κήρυξε τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ στους δρόμους βγήκε και ο στρατός για να βοηθήσει.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΞΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΣ