Τουλάχιστον έναν νεκρό άφησε πίσω του ο τυφώνας Μαρία στη Γουαδελούπη, που τώρα πλησιάζει απειλητικά στις Παρθένες Νήσους και το Πουέρτο Ρίκο, έχοντας προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο νησάκι Δομίνικα.

Ο τυφώνας Μαρία ενισχύθηκε στην κατηγορία πέντε, την υψηλότερη, της κλίμακας τυφώνων και βρίσκεται στην ανατολική Καραϊβική, ανατολικά του Σεντ Κρουά στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους με ανέμους που φτάνουν τα 280 χιλιόμετρα την ώρα.

Μαζί του ο τυφώνας φέρνει θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές που μπορούν να προκαλέσουν πλημμύρες, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο τυφώνων των ΗΠΑ.

Στο Σεντ Κρουά, που γλίτωσε από την οργή του τυφώνα Ίρμα, στις 6 Σεπτεμβρίου, ζουν περίπου 55.000 άνθρωποι- σχεδόν ο μισός πληθυσμός των αμερικανικών Παρθένων Νήσων.

Ο τυφώνας Μαρία αναμένεται να φτάσει σήμερα στο Πουέρτο Ρίκο και να περάσει βόρεια της βορειοανατολικής ακτής της Δομινικανής Δημοκρατίας απόψε το βράδυ και αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με το Reuters, είναι νωρίς να εκτιμήσει κανείς εάν η Μαρία θα απειλήσει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Ο κυβερνήτης των Παρθένων Νήσων Kenneth Mapp κάλεσε τους κατοίκους να προσέξουν πρώτα από όλα τη ζωή τους. «Χάνεις τη ζωή σου τη στιγμή που αρχίζεις να σκέφτεσαι πώς να γλιτώσεις λίγα δολάρια για να προλάβεις κάτι πριν σπάσει, πριν καεί ή πριν διαλυθεί. Το μόνο που έχει σημασία είναι η ασφάλεια της οικογένειά σας, των παιδιών σας, η δική σας. Όλα τα υπόλοιπα, ξεχάστε τα», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη Γουαδελούπη και το Πουέρτο Ρίκο

ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΛΟΙ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ