Τουλάχιστον 139 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σεισμικής δόνησης 7,1 βαθμών που έπληξε το κεντρικό Μεξικό την Τρίτη, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της χώρας.

Ο πιο βαρύς απολογισμός καταγράφηκε στην Πολιτεία Μορέλος, νότια της Πόλης του Μεξικού, όπου έχουν αναφερθεί 64 θάνατοι, δήλωσε ο Λουίς Φελίπε Πουέντε, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας. Στην πρωτεύουσα έχασαν τη ζωή τους 36 άνθρωποι, προσέθεσε.

Στη γειτονική Πολιτεία του Μεξικού, οι νεκροί είναι τουλάχιστον εννέα, ενώ στην Πολιτεία Πουέμπλα οι νεκροί είναι 29, κατά τον Πουέντε. Νωρίτερα, αξιωματούχοι στην Πουέμπλα ανέφεραν ότι οι νεκροί στην Πολιτεία είναι τουλάχιστον 41, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως ο αριθμός των θυμάτων είναι ακόμη μεγαλύτερος. Αναφέρθηκε επίσης ένας θάνατος στην Πολιτεία Γκερέρο, στο νοτιοδυτικό Μεξικό, τον οποίο ο Πουέντε δεν συμπεριέλαβε στην καταμέτρηση. Την ίδια ώρα σύμφωνα με την dailystar ο σεισμός φαίνεται να προκάλεσε διέγερση στο ούτως ή άλλως αρκετά ενεργό το τελευταίο χρονικό διάστημα, ηφαίστειο Popocatepetl που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας. Φωτογραφίες που «ανέβασαν» πολίτες στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης δείχνουν το ηφαίστειο να βγάζει από τον κρατήρα του μία τεράστια στήλη καπνού που ξεπερνά σε ύψος τα 5,4 χιλιόμετρα! Mexico-City-Earthquake-Volcano-Popocatepetl-7-1-Death-Toll-Magnitude-Eruption-646156