Σε επέμβαση για την αφαίρεση ενός όγκου 90 κιλών από το πόδι του υποβάλλεται σήμερα ένας Βιετναμέζος. Ο πλαστικός χειρουργός Μακέι Μακίνον και έξι Βιετναμέζοι γιατροί ξεκίνησαν την επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου από το πόδι του Νγκουγιέν Ντουϊ Χάι σήμερα το πρωί.

O όγκος, πλάτους ενός μέτρου, αναπτύσσεται στο δεξί πόδι του 32χρονου άνδρα εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια παρά τον ακρωτηριασμό από το γόνατο και κάτω στον οποίο υποβλήθηκε πριν από 14 χρόνια.

Τον τελευταίο μήνα ο όγκος μεγάλωσε δέκα εκατοστά σε διάμετρο και από 80 κιλά που ζύγιζε έγινε 90, είπαν οι γιατροί του.

«Δεν γνωρίζω πότε θα ολοκληρωθεί η επέμβαση, αλλά οι γιατροί λένε ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον δέκα ώρες», είπε ο αδελφός του Χάι.

Ο δρ Ζεράρ Ντεβίν, διευθυντής του νοσοκομείου, ο οποίος επιβλέπει την επέμβαση, δήλωσε ότι είναι επικίνδυνη και εκτίμησε ότι το ποσοστό επιτυχίας της είναι 50%.

Το μέγεθος του όγκου έχει αλλοιώσει τη σπονδυλική στήλη και τα οστά της λεκάνης του Χάι, ενώ του προκαλεί πρόβλημα στο αναπνευστικό και στο κυκλοφορικό.

Την επέμβαση θα μεταδώσει απευθείας το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MorningStar Entertainment.