Τα νέα του ολοκαίνουριου iPhone μονοπώλησαν το τεχνολογικό ενδιαφέρον της εβδομάδας με τις καινοτόμες λειτουργίες και την τσουχτερή τιμή του. Στην Ευρώπη το μοντέλο των 64GB θα πωλείται έναντι 1.100 και πλέον ευρώ, αν και δεν θα βάλουν όλοι βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν. Ένας γνώστης τεχνολογίας και ταξιδιών βρήκε λοιπόν τρόπο να πάει από το σπίτι του στο Άμστερνταμ στη Νέα Υόρκη, συν δύο νύχτες διανυκτέρευση, ώστε να αγοράσει το νέο iPhone φτηνότερα απ’ ό,τι στην Ευρώπη. AP_17255690472572 Ο Juan Buis «τιτίβισε» μερικά βασικά μαθηματικά στους ακολούθους του στο Twitter, πως η αγορά του τηλεφώνου στην Ευρώπη κοστίζει περισσότερο δηλαδή απ’ όσο το να πεταχτείς αεροπορικώς στις ΗΠΑ, να μείνεις δυο βράδια σε κατάλυμα της Airbnb και να επιστρέψεις στην Ολλανδία!

Το tweet έγινε viral και ο Ολλανδός ξαναχτύπησε παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες για τις πτήσεις και τις επιλογές της AirBnB, θέλοντας να δείξει πόσο φτηνές είναι.  

Και καθώς το «τιτίβισμά» του μάζεψε 3,7 εκατ. impressions, η WOWair, η αεροπορική που παρέθεσε ο Juan για τις φτηνές της πτήσεις στη Νέα Υόρκη, προθυμοποιήθηκε να του κάνει δώρο το εισιτήριο!

Αυτό που δεν υπολόγισε ωστόσο στην εξίσωσή του είναι τα έξοδα διατροφής, που θα ανεβάσουν όσο να πεις τον τελικό προϋπολογισμό. Ακόμα και με μερικά «ψιλά» ακόμα όμως, θα του βγει τελικά φτηνότερη η αγορά του iPhone από την Αμερική, καθώς το εισιτήριο είναι τώρα τζάμπα. Απλά ημερομηνία θα ορίσει κι έφυγε…