Ο απόηχος του απίστευτου τρομοκρατικού χτυπήματος του 2001 δεν άφησε πίσω του μόνο θεωρίες συνωμοσίας, αλλά και εκπληκτικές πράξεις ηρωισμού. Μια τέτοια προήλθε μάλιστα από ένα πρόσωπο που είναι σαφώς γνωστότερο από το Χόλιγουντ παρά από τη Νέα Υόρκη. Ο λόγος για τον πάντα αγαπημένο Στιβ Μπουσέμι, ο οποίος πριν από την υποκριτική του καριέρα δούλευε για τέσσερα χρόνια (1980-1984) ως πυροσβέστης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης (FDNY)!

Παρά το γεγονός ότι θα εγκατέλειπε την πυρόσβεση για χάρη της ηθοποιίας, την ακριβώς επομένη του χτυπήματος στους Δίδυμους Πύργους εμφανίστηκε στο παλιό πυροσβεστικό του τμήμα έτοιμος για δουλειά! Κι έτσι πέρασε την επόμενη βδομάδα, δουλεύοντας εθελοντικά 12ωρες βάρδιες και αναζητώντας αγνοούμενους και εγκλωβισμένους. Κάθε φορά μάλιστα που πήγαινε κάποιος να τον φωτογραφίσει ή να του πάρει καμιά συνέντευξη επιτόπου, ο Μπουσέμι εξοργιζόταν που τον απασχολούσαν με τέτοια μικρά.  

Δεν είχε κόψει άλλωστε επαφή με τους παλιούς του συναδέλφους, παρά το γεγονός ότι ήταν πια «γαλαζοαίματος» του Χόλιγουντ. Κι όταν ένιωσε πως υπήρχε ξανά ανάγκη για τις υπηρεσίες του, βρέθηκε δίχως δεύτερη σκέψη στη γραμμή του καθήκοντος. Μόνο πολύ αργότερα έσπασε τη σιωπή του για το κοινό μυστικό της δράσης του κατά την 11η Σεπτεμβρίου και είπε: «Ήταν προνόμιο για μένα να μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο … Μόνο όταν σταμάτησα [τις διασώσεις] συνειδητοποίησα την πλήρη έκταση αυτού που είχε συμβεί». AP_17119109733732 Αργότερα γύρισε και ένα ντοκιμαντέρ («A Good Job») στην προσπάθειά του να πείσει τους συμπολίτες του να ενταχθούν στο πυροσβεστικό σώμα. Το γεγονός ότι έκανε ό,τι έκανε αποφεύγοντας τον Τύπο και τη δημοσιοποίηση, δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του…