Η Mayra Rosales από το Τέξας, που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του ανιψιού της αφέθηκε τελικά ελεύθερη όταν οι συνήγοροι υπεράσπισής της απέδειξαν στο δικαστήριο ότι ήταν… πολύ παχιά για να καταφέρει να διαπράξει το έγκλημα.

Σε συνέντευξη που παρέθεσε η 31χρονη γυναίκα δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να έχει χτυπήσει το παιδί στο κεφάλι, καθώς το χέρι της ήταν τόσο βαρύ που δεν μπορούσε καν να το σηκώσει!

Ο μόλις 2 ετών Eliseo Jr πέθανε το Μάρτιο του 2008. Η Rosales που τον πρόσεχε, ζύγιζε τότε 469! Ο μικρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τότε η ίδια είχε ισχυριστεί ότι το παιδί πέθανε επειδή είχε πέσει επάνω του.

Οι γιατροί όμως αποκάλυψαν ότι ο θάνατός του είχε προκληθεί από χτύπημα στο κεφάλι. Η Rosales ομολόγησε ότι είχε επινοήσει την ιστορία για να προστατέψει την αδερφή της Jaime, η οποία όπως ισχυρίστηκε, είχε χτυπήσει πολλές φορές το παιδί εκείνη την ημέρα με μια βούρτσα μαλλιών.

Η Mayra και ο σύζυγός της Bernie είχαν μετακομίσει πρόσφατα στο σπίτι της Jaime, η οποία είχε αναλάβει την φροντίδα της υπέρβαρης αδερφής της που δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει εξαιτίας του βάρους της.

Παρά το γεγονός ότι η Mayra ήταν σχεδόν κατάκοιτη, η Jaime άφηνε τα 4 παιδιά της μαζί της και έβγαινε έξω για να διασκεδάσει.

«Ήμουν κάτι παραπάνω από μητέρα για αυτά τα παιδιά. Κάθε φορά που η αδερφή μου ήθελε να βγει έξω ή να πάει για ψώνια δεν έπαιρνε τα παιδιά μαζί της αλλά τα άφηνε πάντα μαζί μου στο σπίτι» είπε η Mayra στο περιοδικό «Reveal».


Η Jaime Rosales και ο πατέρας των παιδιών της

Όμως το Μάρτιο του 2008 η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, όταν η 31χρονη γυναίκα είδε την αδερφή της να χτυπά τον Eliseo Jr επειδή δεν ήθελε να φάει το πρωινό του. «Της είπα ότι εφόσον έκλαιγε δεν επρόκειτο να φάει και εκείνη έγινε έξαλλη. Πήρε μια βούρτσα μαλλιών και τον χτύπησε στα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του, που του άφησε ένα καρούμπαλο. Μετά πήρε την κουβερτούλα του, τον σκέπασε και τον έβαλε στο κρεβάτι. Μετά βγήκε και με άφησε με τα παιδιά» πρόσθεσε.

Αργότερα την ίδια μέρα ο μικρός εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα και η Mayra κάλεσε ασθενοφόρο. Η Jaime την κάλεσε από το νοσοκομείο και κλαίγοντας με λυγμούς της είπε ότι οι αστυνομικοί δεν την άφηναν να δει το γιο της αν δεν τους έλεγε ποιος τον είχε χτυπήσει. Τότε η Jaime την παρακάλεσε να πει στις αρχές ότι ευθυνόταν εκείνη για τον τραυματισμό του.


Ο μικρός Eliseo Jr (αριστερά)

«Κάποιοι μπορεί να μην το καταλαβαίνουν, αλλά εγώ ήθελα να βοηθήσω την αδερφή μου και δεν ήθελα να της πάρουν τα άλλα παιδιά της. Είπα στους αστυνομικούς ότι κυλίστηκα μέχρι την άκρη του κρεβατιού όπου βρισκόταν ο Junior και έπεσα πάνω του. Πήρα την ευθύνη επάνω μου, λέγοντάς τους ότι ήταν ένα ατύχημα» είπε.

Η Mayra συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Κατά τη διάρκεια της δίκης όμως οι γιατροί υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι ο θάνατος του παιδιού δε θα μπορούσε να έχει προκληθεί επειδή κάποιος είχε πέσει επάνω του, αλλά από δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.

«Αυτό θα σήμαινε ότι έπρεπε να είχε σηκώσει το χέρι της και να το έριχνε με φόρα επάνω στο κεφάλι του παιδιού. Αλλά δεν μπορούσε να κουνήσει καν τα χέρια της. Γνωρίζαμε από την αρχή ότι το… μέγεθός της θα ήταν η καλύτερη υπεράσπισή της» είπε ο δικηγόρος της Sergio Valdez.

Έχοντας χάσει ήδη 127 κιλά η Mayra έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της και προσπαθεί να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.

«Με λυπεί το γεγονός ότι η αδερφή μου είναι στη φυλακή, αλλά πιστεύω ότι τώρα καταλαβαίνει ότι οι πράξεις της δεν ήταν σωστές. Πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει και να μάθει πολλά από αυτά που έγιναν» λέει η ίδια.

Η Jaime Rosales καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση και τα τρία της παιδιά ζουν τώρα με τη γιαγιά τους.