Την κατακραυγή των χρηστών των social media έχει προκαλέσει βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ένας αστυνομικός να κόβει κλήση σε έναν πλανόδιο πωλητή χοτ ντογκ και στη συνέχεια να ανοίγει το πορτοφόλι του και να προχωράει στην κατάσχεση των χρημάτων που είχε μέσα σε αυτό.

Το περιστατικό συνέβη το προηγούμενο Σάββατο (09/09), έξω από ένα γήπεδο στην Καλιφόρνια, που βρισκόταν σε εξέλιξη παιχνίδι αμερικανικού φούτμπολ πανεπιστημιακών ομάδων, σύμφωνα με όσα αναφέρει το CBS San Francisco. Το όλο συμβάν κατέγραψε ο Μάρτιν Φλόρες, ο οποίος ενεργοποίησε την κάμερα, όταν είδε τον Σον Αράνας να σταματάει τον πλανόδιο, για να του κόψει κλήση.

Ο Φλόρες ακούγεται να λέει στον  αστυνομικό: «Αυτό δεν είναι σωστό… θα πάρετε τα κερδισμένα χρήματά του;», με τον Αράνας να του απαντάει: «Ναι, αυτό είναι ο νόμος και η τάξη στην εφαρμογή τους».

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο Φλόρες δημιούργησε τον λογαριασμό GoFundMe, ο οποίος θέλει να συμπαρασταθεί στον συγκεκριμένο πωλητή και σε άλλους όπως εκείνος. Τα έσοδα «θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη νομικών και προσωπικών χρεών», ενώ «τα ποσά που υπερβαίνουν τα απαιτούμενα, θα καλύπτουν άλλους πωλητές που έχουν χάσει τη δυνατότητα εισοδήματος μέσω αφαίρεσης των καροτσιών τους».

Πάντως, το αστυνομικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο οποίο υπηρετεί ο Αράνας, υπερασπίστηκε τις ενέργειές του, τονίζοντας ότι πήρε 60 δολάρια από τον πωλητή ως αποδεικτικό στοιχείο. Πάντως, η δημοτική αρχή, μέσω του αντιδημάρχου, Σκοτ Μπίντι, δήλωσε ότι το πανεπιστήμιο επανεξετάζει το περιστατικό, με τον Αράνας να παραμένει προσωρινά στο πόστο του.