Περίπου 370.000 πρόσφυγες Ροχίνγκια έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές από τα τέλη Αυγούστου για να γλιτώσουν από την βία στη Μιανμάρ, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η Βίβιαν Ταν.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο αριθμός των προσφύγων Ροχίνγκια που κατέφυγαν στο Μπανγκλαντές από τις 25 Αυγούστου ανήλθε σε 370.000 από 313.000 που ήταν η προηγούμενη εκτίμησή του, σύμφωνα με το Reuters.

«Το σύστημα βρίσκεται σαφώς στα όριά του και απαιτείται όλη η δυνατή υποστήριξη. Σαφώς οι εκτιμήσεις έχουν ξεπεραστεί πολλές φορές. Διστάζω να δώσω έναν αριθμό αλλά προφανώς ο κόσμος φοβάται ότι μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ».

Οι Ροχίνγκια, οι οποίοι είναι απάτριδες, αντιμετωπίζονται από τις αρχές της Μιανμάρ σαν παράτυποι μετανάστες από το Μπανγκλαντές, παρότι ζουν στη Μιανμάρ επί αιώνες.

Οι κοινότητές τους είναι περιθωριοποιημένες και δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία και την αγορά εργασίας, ενώ εδώ και δεκαετίες βρίσκονται σε διαμάχη με τους βουδιστές που αποτελούν την πλειοψηφία στη Μιανμάρ.