Ο κυκλώνας Ίρμα, ο οποίος έφθασε πάνω από τη γη στη δυτική ακτή της Φλόριντας το απόγευμα της Κυριακής, εξασθένησε στην κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, γνωστοποίησε πριν από λίγο το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Ο κυκλώνας Ίρμα βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα από το παραθαλάσσιο θέρετρο Νέιπλς και κατευθύνεται προς το βόρειο τμήμα της χερσονήσου καλύπτοντας περίπου 22 χιλιόμετρα την ώρα. Ο Ίρμα, που αναμένεται να παραμείνει κυκλώνας μέχρι τουλάχιστον αύριο Δευτέρα το πρωί (τοπική ώρα), με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 175 χλμ. την ώρα, απειλεί να προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί «πολύ σύντομα» στη Φλόριντα, που βρίσκεται στο έλεος του κυκλώνα Ίρμα.

«Ελπίζω ότι δεν θα βρεθούν πάρα πολλοί άνθρωποι στην πορεία του (…). Προσπαθήσαμε να προειδοποιήσουμε όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι πολίτες έφυγαν» δήλωσε ο πρόεδρος μόλις αφίχθη στον Λευκό Οίκο, αφού πέρασε το Σαββατοκύριακο στην προεδρική κατοικία στο Καμπ Ντέιβιντ, όπου ενημερωνόταν αδιαλείπτως για την εξέλιξη της κατάστασης στη Φλόριντα.