Με μεσογειακή αρχιτεκτονική και ένα μαγευτικό άρωμα από λεβάντα να πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα, το Λουρμαρέν αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας.

Το καλοκαίρι το ρομαντικό χωριό ζωντανεύει από τον κόσμο που κατακλύζει τα εστιατόρια και τα καφέ του, καλωσορίζοντας τον στη φύση της Προβηγκίας.

Το χωριό φωλιάζει μέσα στους ελαιώνες και τις αμυγδαλιές. Τα όμορφα ξύλινα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια, οι γκαλερί και οι πλατείες που προσφέρουν τη σκιά τους μαγεύουν τον ταξιδιώτη.

Στο χωριό δεσπόζει ένα επιβλητικό κάστρο του 15ου αιώνα, ένα τμήμα του οποίου είναι ανοικτό στο κοινό. Το αναγεννησιακό κτίριο κρύβει περίεργες σκάλες και εντυπωσιακά διαμερίσματα στο εσωτερικό του.

Ο Αλμπέρ Καμύ περνούσε εκεί τους χειμώνες του σε ένα σπίτι που είχε αγοράσει στην περιοχή, καθώς αγαπούσε τον ήλιο του Λουρμαρέν. Ο νομπελίστας λογοτέχνης έχασε εκεί μάλιστα με τραγικό τρόπο τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και έχει θαφτεί στο χωριουδάκι.

Στην περιοχή έγιναν και τα γυρίσματα της ταινίας «Μια καλή χρονιά» του Ρίντλεϊ Σκοτ με τον Ράσελ Κρόου.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΛΟΥΡΜΑΡΕΝ ΓΑΛΛΙΑ

Λουρμαρέν / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης για Μασσαλία είναι 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας. Από εκεί φτάνετε με λεωφορείο στο χωριό σε 1 ώρα και 16 λεπτά.

ΛΟΥΡΜΑΡΕΝ ΓΑΛΛΙΑ
Το εσωτερικό του επιβλητικού κάστρου

ΛΟΥΡΜΑΡΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΛΟΥΡΜΑΡΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΛΟΥΡΜΑΡΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΛΟΥΡΜΑΡΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΛΟΥΡΜΑΡΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΛΟΥΡΜΑΡΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΛΟΥΡΜΑΡΕΝ ΓΑΛΛΙΑ