Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Καζακστάν. Πάτησαν στη Γη οι αστροναύτες

phtowwe1

Το πόδι τους στη Γη πάτησαν και πάλι τρεις αστροναύτες που επέστρεψαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) και προσγειώθηκαν με τη ρωσική διαστημική κάψουλα «Σογιούζ» στη στέπα του Καζακστάν. Πρόκειται για τον «δικό μας», ποντιακής καταγωγής, Ρώσο κοσμοναύτη Φιοντόρ Γιουρτσίχιν, την Αμερικανίδα αστροναύτρια Πέγκι Γουίτσον και τον επίσης Αμερικανό Τζακ Φίσερ.

Κατμαντού, Νεπάλ. Η παράδοση των «Kumari»

phtowwe3

Νεαρά κορίτσια συγκεντρώθηκαν στο Καζακστάν για το «Kumari Puja», μια παράδοση εκδήλωσης λατρείας της θείας γυναικείας ενέργειας. «Kumari», σημαίνει παρθένα στη γλώσσα του Νεπάλ. Το τελετουργικό έχει ισχυρή θρησκευτική σημασία στην κοινότητα των Newar που αναζητά θεϊκές ευλογίες για να σώσει μικρά κορίτσια από ασθένειες και κακή τύχη τα επόμενα χρόνια.

Νάιτζελ, Νότια Αφρική. Μπάλα με τις τελευταίες ακτίνες του ήλιου

phtowwe2

Οι παίκτες κυνηγούν την μπάλα σε ένα σκονισμένο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου τους στο Νάιτζελ, ανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ.

Χαϊντεραμπάντ, Ινδία. Έριξαν στη θάλασσα τον θεό-ελέφαντα

phtowwe4

Ένα γιγαντιαίο είδωλο του ινδουιστικού θεού Γκανέσα, του θεού-ελέφαντα του Ινδουϊσμού έριξαν στη θάλασσα οι πιστοί, την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ Ganesh Chaturthi στο Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας. Το φεστιβάλ σηματοδοτεί τη γέννηση του Γκανέσα, του θεού της σοφίας, της ευημερίας και της καλής τύχης.

ΗΠΑ. Θάνατο και καταστροφή αφήνει ο τυφώνας Ίρμα στο πέρασμά του

phtowwe5 phtowwe10

Ο «τυφώνας Ίρμα», το νέο φαινόμενο που πλήττει τις ΗΠΑ άφησε πίσω του θάνατο και καταστροφές. Το εθνικό κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ έχει χαρακτηρίσει τον Ίρμα ως τον πιο ισχυρό τυφώνα που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή του Ατλαντικού. Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακές εικόνες από το «κτήνος» που λέγεται Ίρμα από δορυφόρο.

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία. Χάρτινα είδωλα στην πυρά

phtowwe7

Πιστοί της κινεζο-μαλαισιανής κοινότητας στη Μαλαισία έκαψαν ένα τεράστιο χάρτινο άγαλμα του Da Shi Ye, του φύλακα θεού των πνευμάτων, κατά τη διάρκεια φεστιβάλ στην Κουάλα Λουμπούρ. Το φεστιβάλ Hungry Ghost γιορτάζεται κατά τον έβδομο μήνα του κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου και προσφέρονται ευχές στους νεκρούς, καθώς και τρόφιμα αλλά και χάρτινα αντικείμενα, όπως τηλεοράσεις, ψυγεία και αθλητικά αυτοκίνητα που καίγονται για να κατευνάσουν τα περιπλανώμενα πνεύματα.

Όρεγκον, ΗΠΑ. Πύρινη κόλαση έκαψε 20.000 στρέμματα

phtowwe6

Η φωτιά που ξέσπασε στο Ιγκλ Κρικ του Όρεγκον στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαψε περισσότερα από 20,000 στρέμματα. Πάνω από 10 οικισμοί εκκενώθηκαν. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά στο Ιγκλ Κρικ προκλήθηκε πιθανότατα από χρήση πυροτεχνημάτων με την αστυνομία του Όρεγκον να συνεχίζει τις έρευνες.

Πόρτλαντ, ΗΠΑ. Ηρεμία μετά την καταιγίδα

phtowwe11

Ο Brian Ellis  ξεκουράζεται κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό του Μέιν των ΗΠΑ. Το Πόρτλαντ χτυπήθηκε από μία σφοδρή καταιγίδα την περασμένη εβδομάδα που άφησε πίσω της αρκετές ζημιές.

Αθήνα, Ελλάδα. Ομιλίες στην Πνύκα για μια ισχυρότερη Ευρώπη

phtowwe12

«Εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε οι πολίτες μιας Βαβέλ, με πολλές γλώσσες και διαφορετικούς πολιτισμούς» τόνισε, μιλώντας από την Πνύκα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Συγχρόνως, ο ΑλέξηςΤσίπρας τάχθηκε υπέρ του διαλόγου για ένα συμβόλαιο Δημοκρατίας στην Ευρώπη που θα εξασφαλίζει την αλληλεγγύη, ισονομία μεταξύ πολιτών και κρατών.

Κουτουπαλόνγκ, Μπαγκλαντές. Πάνω από 1.000 νεκροί, ανησυχία για την τύχη των Ρονχίγκια

phtowwe9

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, κυρίως μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια, ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί στα βίαια επεισόδια στην Πολιτεία Ραχίν στη βορειοδυτική Μιανμάρ, ανακοίνωσε η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τη χώρα αυτή. Ο ΟΗΕ ανησυχεί ότι θα ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση, καθώς περίπου 164.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Ροχίνγκια, έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Μπανγκλαντές από τις 25 Αυγούστου.

Λισαβόνα, Πορτογαλία. Πανσέληνος πάνω από το Κάστρο

phtowwe8

Η πανσέληνος διακρίνεται πίσω από το λόφο του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου στη Λισαβόνα καθώς πέφτει η νύχτα την περασμένη Τετάρτη.