Δυο ανήλικοι, δεκαπέντε και δεκαέξι ετών, παραδόθηκαν στους καραμπινιέρους και παραδέχθηκαν ότι πήραν μέρος στον βιασμό μιας Πολωνής τουρίστριας και μιας τρανσέξουαλ, πριν μια εβδομάδα, στο θέρετρο του Ρίμινι, έξω από την Μπολόνια.

Παράλληλα, εντοπίσθηκε από την αστυνομία ένας δεκαεπτάχρονος από το Κογκό, ενώ σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται σύντομα να συλληφθεί και ένας τέταρτος δράστης, που φέρεται να είναι ενήλικας και με καταγωγή από την Νιγηρία.

Η καθοριστική τροπή των ερευνών, οφείλεται σε εικόνα των βιαστών, που απομονώθηκε από όσες τράβηξε κάμερα κλειστού κυκλώματος. Μια εικόνα με τους δράστες «πλάτη», αλλά η οποία επέτρεψε να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους. Τόσο η 26χονη Πολωνή κοπέλα, όσο και η τρανσέξουαλ από το Περού, αναγνώρισαν τους δράστες σε φωτογραφίες που τους έδειξαν οι δικαστικοί και οι αστυνομικοί όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με μέρος του ιταλικού τύπου, οι δυο ανήλικοι από το Μαρόκο, κατά την πρώτη τους ανάκριση, προσπάθησαν να πείσουν τον εισαγγελέα ότι την κύρια ευθύνη για τον βιασμό φέρουν ο δεκαεπτάχρονος από το Κογκό και ο Νιγηριανός, που ακόμη καταζητείται.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση στην Ιταλία, αλλά και κάποιες ρατσιστικές εξάρσεις. Τόσο που πολλοί σχολιαστές αναγκάστηκαν να «υπενθυμίσουν» στους Ιταλούς ότι για την πλειοψηφία των περιπτώσεων βιασμού, στην χώρα, δεν ευθύνονται ξένοι. Η Πολωνή κοπέλα, η οποία έπεσε θύμα βιασμού, στην παραλία του Ρίμινι, ζήτησε να τύχει απόλυτου σεβασμού το δικαίωμα στην προστασία της προσωπικής της ζωής και να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της.