Σε σημείο καμπής βρίσκεται πλέον η κρίση στην κορεατική χερσόνησο. Η Κίνα ζήτησε από όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση μετά τη σημερινή εκτόξευση ακόμη ενός βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.

Η Χούα Τσουνγίνγκ, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, επανέλαβε την έκκληση του Πεκίνου να ξεκινήσουν και πάλι οι ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ πρόσθεσε ότι «οι πιέσεις και οι κυρώσεις» εναντίον της Βόρειας Κορέας «δεν μπορούν να λύσουν ουσιαστικά το πρόβλημα».

Στο μεταξύ ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα δήλωσε σήμερα ότι το είδος του βαλλιστικού πυραύλου που εκτόξευσε σήμερα η Πιονγκγιάνγκ θα μπορούσε να φτάσει ως το νησί Γκουάμ, ένα αμερικανικό έδαφος στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

«Το βεληνεκές του πυραύλου ήταν περίπου 5.000 χιλιόμετρα. Προφανώς ένας τέτοιου είδους πύραυλος θα μπορούσε να φτάσει στο Γκουάμ», τόνισε ο Ονοντέρα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε ότι όλα τα κομμάτια του πυραύλου έπεσαν 1.180 χιλιόμετρα μακριά από το νησί Χοκάιντο τη βόρειας Ιαπωνίας. Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, ο πύραυλος έσπασε σε τρία κομμάτια.