Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 79 ετών η γαλλίδα εμβληματική ηθοποιός των δεκαετιών του 1960 και του 1970, Μιρέιγ Νταρκ, όπως μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL επικαλούμενο την οικογένεια της εκλιπούσας.

Η Νταρκ, που επί 15 χρόνια ήταν παντρεμένη με τον Αλέν Ντελόν, είχε γυρίσει περίπου 50 ταινίες μεγάλου μήκους για τον κινηματογράφο, εκ των οποίων 13 με τον σκηνοθέτη Ζορζ Λοτνέρ.

AP_731213094

Αξέχαστη στο πλευρό του Πιέρ Ρισάρ στην ταινία «Le Grand Blond avec une chaussure noire» του 1972, η πριγκίπισσα του γαλλικού κινηματογράφου, όπως την αποκαλεί το Paris Match, και πετυχημένη φωτογράφος «είχε υποστεί τρίτο εγκεφαλικό επεισόδιο τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ νοσηλευόταν για δύο εγκεφαλικές αιμορραγίες από τις 19 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι», υπενθυμίζει το RTL που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Παραλίγο να πεθάνει. Όταν υπέστη δεύτερο εγκεφαλικό, υπήρξε μεγάλος πανικός, η Μιρέιγ ούτε έβλεπε ούτε μιλούσε» έλεγε τότε ο σύζυγός της Πασκάλ Ντεσπρέ.

Η Νταρκ πέρασε μια περίοδο απομόνωσης τη δεκαετία του 1980 έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας. Από παιδί έπασχε από φύσημα στην καρδιά και το 1980 υποβλήθηκε σε εγχείριση ανοικτής καρδιάς πριν χειρουργηθεί εκ νέου το 2013.

Επανήλθε τη δεκαετία 1990 στην τηλεόραση ερμηνεύοντας ρόλους της ανεξάρτητης και δυναμικής γυναίκας, ενώ είχε επίσης γυρίσει ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου.

Ήταν παντρεμένη από το 2002 με τον αρχιτέκτονα Πασκάλ Ντεσπρέ.