Τη μεγάλη απόφαση να αλλάξει ριζικά τη ζωή του και κυρίως τις προοπτικές της πήρε πριν από τέσσερις μήνες ο Παναγιώτης Παναγόπουλος. Πήρε την οικογένειά του και αφήνοντας πίσω του την Ελλάδα και το εργαστήριο λουκουμιού στην Καλαμάτα, που ήταν δικό του δημιούργημα, εγκαταστάθηκε στην Αυστραλία.

Μπορεί να άλλαξε χώρα και… ήπειρο, αλλά η ενασχόλησή του παραμένει η ίδια: ο Τάκης Παναγόπουλος ασχολείται και πάλι με την παρασκευή λουκουμιού και τονίζει  πόσο σημαντικό είναι που έχει μείνει στο αντικείμενό του, εκεί που αποδίδει καλύτερα.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση», λέει για τη μετανάστευσή του στην Αυστραλία, «αλλά προπάντων, σημασία έχει η οικογένεια. Επέλεξα να φύγω, επειδή έβλεπα την καλύτερη προοπτική για τα παιδιά μου στην Αυστραλία, όσον αφορά τις σπουδές και την επαγγελματική τους αποκατάσταση αργότερα».

Χαρούμενος που χιλιόμετρα μακριά από το εργαστήριό του στην Καλαμάτα, ασχολείται και πάλι με αυτό που αγαπάει, ο Τάκης Παναγόπουλος θυμίζει ότι το παραδοσιακό γλυκό μας, που ακόμη σερβίρεται στα παραδοσιακά καφενεία, με το ψημένο στη χόβολη καφέ, και με το οποίο στα ορθόδοξα μοναστήρια κερνούν τους επισκέπτες, δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι.