Το αμυντικό πυρηνικό αποτρεπτικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας δεν θα τεθεί ποτέ στο διαπραγματευτικό τραπέζι, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Πιονγκγιάνγκ σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Τζου Γιονγκ Τσολ, ένας βορειοκορεάτης διπλωμάτης, μίλησε στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ που διεξάγεται στη Γενεύη μετά τη δήλωση του αμερικανού πρεσβευτή για τον αφοπλισμό Ρόμπερτ Γουντ πως «ύψιστη προτεραιότητα» του Ντόναλντ Τραμπ είναι να προστατεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους έναντι της «αυξανόμενης απειλής» από τη Βόρεια Κορέα.

«Τα μέτρα που έλαβε η Βόρεια Κορέα για να ενισχύσει την πυρηνική αποτρεπτική της δύναμη και να αναπτύξει διηπειρωτικούς πυραύλους είναι μια εύλογη και νόμιμη επιλογή αυτοάμυνας έναντι τόσο προφανών και πραγματικών απειλών», δήλωσε ο Τζου στο φόρουμ της Γενεύης, κάνοντας λόγο για «συνεχείς πυρηνικές απειλές» από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«…Όσο η εχθρική πολιτική και η πυρηνική απειλή των ΗΠΑ παραμένουν χωρίς αμφισβήτηση, η Βόρεια Κορέα δεν πρόκειται ποτέ να θέσει την αμυντική πυρηνική αποτρεπτική δύναμή της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».