Ορατές είναι οι καταστροφές στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS John S. McCain μετά τη σύγκρουση με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης.

Το αντιτορπιλικό έφθασε στη Ναυτική Βάση Τσανγκί στη Σιγκαπούρ.η έπειτα από τις ζημιές που υπέστη το κύτος του σκάφους με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ορισμένα τμήματά του.

«Σημαντικές ζημιές στο κύτος είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν γειτονικά τμήματα, μεταξύ των οποίων καμπίνες του πληρώματος, μηχανήματα και δωμάτια επικοινωνιών. Οι προσπάθειες για την επιδιόρθωση των ζημιών από το πλήρωμα σταμάτησαν περαιτέρω πλημμύρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο 7ος Στόλος των ΗΠΑ.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετέχουν πλοία, ελικόπτερα και ρυμουλκά της Σιγκαπούρης, καθώς και αεροσκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βρεθούν οι δέκα ναύτες που αγνοούνται, ενώ άλλοι πέντε έχουν τραυματιστεί. Τέσσερις από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όμως τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά, ενώ ο πέμπτος δεν χρειάστηκε διακομιδή.

Το Alnic MC είναι ένα φορτηγό πλοίο μεταφοράς πετρελαίου ή χημικών μήκους 183 μέτρων που έχει σημαία Λιβερίας. Ένα μέλος του πλοίου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε 12.000 τόνους πετρελαίου από την Ταϊβάν στη Σιγκαπούρη. Την πληροφορία επιβεβαίωσε η λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης, η οποία πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες στο Alnic.