Στην αναγνώριση του ανθρώπου που σκόρπισε τον θάνατο στη Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης έφτασαν οι αρχές της Καταλονίας.

Αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η βασική θεωρία των Αρχών, που ερευνούν το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, είναι ότι ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο ήταν ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ.

Η Αστυνομία καταζητεί τον Αμπουγιακούμπ -τον μοναδικό από τους 12 υπόπτους που εξακολουθεί να διαφεύγει- εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά οι Αρχές δεν τον είχαν ταυτοποιήσει μέχρι σήμερα ως τον οδηγό του βαν.

Ερωτηθείς σήμερα από καταλανικό ραδιόφωνο αν ο Αμπουγιακούμπ ήταν ο οδηγός, ο Χοάκιμ Φορν, ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, είπε: «Αυτή είναι μια από τις υποθέσεις. Είναι η βασική. Τα πάντα συγκλίνουν σε αυτό. Σήμερα θα αναλύσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία και (θα εξηγήσουμε) γιατί καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα».

Οι Αρχές πραγματοποίησαν περισσότερες εφόδους στη διάρκεια της νύχτας που μας πέρασε σε σπίτια στην πόλη Ριπόλ, όπου κατοικούσαν πολλοί από τους υπόπτους, είπε ο Φορν.

Βάσει των όσων αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Φορν συμπλήρωσε πως η έρευνα για τον εντοπισμό του Αμπουγιακούμπ έχει επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Αυτό το πρόσωπο δεν καταζητείται πλέον μόνο στην Καταλονία, αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι μια προσπάθεια της ευρωπαϊκής αστυνομίας», σημείωσε.

Χθες, πάντως, οι Αρχές δεν απέκλειαν ο Αμπουγιακούμπ να έχει περάσει από τα σύνορα στη Γαλλία.