Ως έγκλημα που συνδέεται με την τρομοκρατία ερευνά η φινλανδική αστυνομία τις χθεσινές επιθέσεις με μαχαίρι, που είχαν ως αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και οκτώ να τραυματιστούν στην πόλη Τούρκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος είναι ένας 18χρονος Μαροκινός. Η αστυνομία τον πυροβόλησε στο πόδι και τον συνέλαβε.

Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν σε έφοδο της αστυνομίας σε διαμέρισμα στο Τούρκου στη διάρκεια της νύχτας, στο πλαίσιο της έρευνας για το περιστατικό.

«Έχουμε αυτή τη στιγμή έξι υπόπτους υπό κράτηση, τον κύριο ύποπτο και άλλους πέντε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνομικός επιθεωρητής Μάρκους Λεν του εθνικού Γραφείου έρευνας.

«Ερευνούμε τον ρόλο αυτών των πέντε άλλων προσώπων, αλλά δεν είμαστε ακόμη σίγουροι αν έχουν σχέση (με την επίθεση). Θα τους ανακρίνουμε, και θα μπορέσουμε να πούμε στη συνέχεια περισσότερα. Αλλά ήταν σε επαφή με τον κύριο ύποπτο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα φινλανδικά ΜΜΕ, ο άνδρας διάλεξε στην τύχη τα θύματά του, μια πληροφορία που δεν έχουν επιβεβαιώσει οι ερευνητές. Ενήργησε επίσης μόνος, όμως οι αρχές αναζητούν «ενδεχόμενους συνεργούς».