Χριστούγεννα χωρίς στολισμένο δέντρο, χωρίς λιχουδιές, γιορτινά εδέσματα και γλυκά δεν θυμίζουν και πολύ τη γιορτή αυτή.

Ο μικρός Τσάρλι Σμιθ από την Βρετανία δεν θα μπορέσει πότε να απολαύσει τις γιορτές των Χριστουγέννων και όλα τα έθιμα που τις συνοδεύουν καθώς οι αλλεργίες του δεν του το επιτρέπουν. Το 3χρονο αγόρι πάσχει από αλλεργία σε ορισμένες τροφές όπως είναι οι ξηροί καρποί και οι κιμαδόπιτες, ένα τυπικό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Αγγλίας.

Επιπλέον, το άσθμα που ταλαιπωρεί τον μικρό Τσάρλι, καθιστά απαγορευτικό το στολισμό ενός αληθινού δέντρου αλλά ακόμη και ένα ψεύτικο πρέπει να είναι ειδικά κατασκευασμένο ώστε να μην περιέχει ίχνος σκόνης που θα δημιουργούσε κρίση στο παιδί.

Η αλλεργία του Τσάρλι σε συγκεκριμένα τρόφιμα είναι τόσο σοβαρή που αγγίζοντας ακόμη και κάποιον που έχει καταναλώσει ξηρούς καρπούς, μπορεί να τον οδηγήσει στο νοσοκομείο!

«Οι αλλεργίες του Τσάρλι και το άσθμα του, σημαίνουν ότι τα Χριστούγεννα είναι μια επικίνδυνη περίοδος του χρόνου», λέει η μητέρα του, καθώς πλήθος εδεσμάτων που καταναλώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο τις γιορτινές ημέρες περιέχουν ξηρούς καρπούς και άλλα συστατικά στα οποία ο Τσάρλι έχει αλλεργία.

Τα προβλήματα για τον Τσάρλι ξεκίνησαν από την ηλικία των 18 μηνών. Καθόταν στα πόδια του παππού του τη στιγμή που αυτός έτρωγε ξηρούς καρπούς. Ξαφνικά το αγόρι ξεκίνησε να πρήζεται και να το πιάνει μια τρομερή φαγούρα που από το ξύσιμο άρχισε να αιμορραγεί! Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αποκάλυψαν τις αλλεργίες από τις οποίες ο μικρός πάσχει.