Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μακάο, Πορτογαλία. Καταστροφικές πυρκαγιές έκαψαν 1,5 εκατομμύριο στρέμματα

ftvthwkap6

Σχεδόν 1,5 εκατομμύρια στρέμματα βλάστησης έκαψαν οι καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην Πορτογαλία από τις αρχές του έτους. Η χώρα είναι αντιμέτωπη φέτος με τις σφοδρότερες μετεωρολογικές συνθήκες από το 2005 όσον αφορά την ξηρασία, τη ζέστη και την ένταση των ανέμων.

Τζακάρτα, Ινδονησία. Γιορτάζοντας την Ανεξαρτησία

ftvthwkap10 ftvthwkap9

Με έναν ξεχωριστό διαγωνισμό τίμησαν οι πολίτες της Τζακάρτα την Ημέρα Ανεξαρτησίας στην Ινδονησία. Οι συμμετέχοντες σκαρφάλωσαν σε στύλους και βοηθώντας ο ένας τον άλλον αγωνίστηκαν για να πιάσουν αντικείμενα που κρέμονταν στον αέρα.

Κανμπέρα, Αυστραλία. Σάλος από την εμφάνιση ακροδεξιάς γερουσιαστή με μπούρκα

ftvthwkap7

Η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος της Αυστραλίας εμφανίστηκε με μπούρκα στη Γερουσία της χώρας. Σοκαρισμένοι οι υπόλοιποι γερουσιαστές αντίκρισαν την αρχηγό του κόμματος «Ένα έθνος» Pauline Hanson να εμφανίζεται με την μπούρκα, με φόντο την προσπάθεια του κόμματός της να απαγορευτεί το μουσουλμανικό ένδυμα στην Αυστραλία.

Νέο Δελχί, Ινδία. Το τραύμα του ξεριζωμού

ftvthwkap12

Μία πρόσφυγας Ροχίνγκια ξεκουράζεται μαζί με το παιδί της κοντά σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Υπολογίζεται ότι 40.000 Ροχίνγκια μουσουλμάνοι έχουν καταφύγει σε διάφορες περιοχές της Ινδίας, αν και λιγότεροι από 15.000 είναι εγγεγραμμένοι στην Ύπατη Αρμοστεία.

Μέμφις, ΗΠΑ. Στην «Graceland» οι θαυμαστές του Έλβις για το μνημόσυνό του

ftvthwkap5

Στις 16 Αυγούστου 1977 ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ, Έλβις Πρίσλεϊ, πέθανε σε ηλικία 42 ετών βυθίζοντας στο πένθος τους φανατικούς του θαυμαστές. Σαράντα χρόνια αργότερα, οι θαυμαστές του δεν ξεχνούν και περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι έσπευσαν στο Μέμφις, όπως και κάθε χρόνο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στην μνήμη του.

Φρανκφούρτη, Γερμανία. Δύο ξεχωριστοί φίλοι

ftvthwkap8

Ένα πουλί κάθεται στο πίσω μέρος ενός ισλανδικού αλόγου κοντά στη Φρανκφούρτη, Γερμανία. Οι δυο τους στέκονται αμέριμνοι μη ενοχλώντας ο έναν τον άλλο σε μια φωτογραφία που απαθανατίζει την απλότητα στη φύση.

Βομβάη, Ινδία. Ωδή στον θεό Κρίσνα

ftvthwkap4

Νέοι Ινδοί καταρρέουν στην προσπάθειά τους να σχηματίσουν μια ανθρώπινη πυραμίδα για να σπάσουν το «Dahi handi», ένα πήλινο δοχείο γεμάτο με τυρόπηγμα που κρέμεται πάνω τους, ως μέρος των εορτασμών για το φεστιβάλ Janmashtami στη Βομβάη της Ινδίας. Το φεστιβάλ σηματοδοτεί τη γέννηση του ινδουιστικού θεού Κρίσνα.

Λειψία, Γερμανία. Γεννητούρια στον ζωολογικό κήπο

ftvthwkap3

Ένα μωρό ουρακοτάγκος χαλαρώνει κοντά στη μητέρα του Padana στο ζωολογικό κήπο στη Λειψία της Γερμανίας. Το μικρό γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου, ενώ το φύλο του δεν έγινε ακόμη γνωστό.

Κάλαμος, Ελλάδα. Πύρινη κόλαση στην Αττική

ftvthwkap1

Τον γύρο του κόσμου έκαναν μέσω του Associated Press οι εικόνες από την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Αττική που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Το συγκινητικό «αντίο» του ανθρώπου-αστραπή

ftvthwkap2

Ο άνθρωπος «αστραπή», ο καταπληκτικός Γιουσέιν Μπολτ, δεν πρόκειται να ξανατρέξει σε στίβο κι αποθεώθηκε από 56.000 φιλάθλους στο στάδιο του Λονδίνου, κλείνοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Όρθιοι οι χιλιάδες θεατές αποθέωσαν τον άνθρωπο που σημάδεψε με την παρουσία του τα σπριντ την τελευταία δεκαετία.

Βαρκελώνη, Ισπανία. Ο τρόμος επέστρεψε

ftvthwkap11

Πανικό και θάνατο σκόρπισε ο άνδρας που έριξε το βαν του πάνω σε πεζούς, στον πιο γνωστό και πολυσύχναστο δρόμο της Βαρκελώνης, τη Las Ramblas, σαρώνοντας τους ανθρώπους στο πέρασμά του. Οδηγώντας στο περίπου μισό χιλιόμετρο της Las Ramblas, ο δράστης έκανε, σύμφωνα με τις περιγραφές, ζιγκ ζαγκ, για να καταφέρει να χτυπήσει περισσότερους ανθρώπους. Ο απολογισμός μέχρι το βράδυ της Παρασκευής ήταν 14 νεκροί.