Τέσσερις «δράστες τρομοκρατικής επίθεσης» σκότωσαν οι ισπανικές αρχές στην πόλη Καμπρίλς, σε επιχείρηση που συνδέεται με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη με δεκατρία θύματα.

Ακόμα ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επιχείρηση, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ενώ τραυματίστηκαν επίσης έξι πολίτες και ένας αστυνομικός.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η αστυνομία της Καταλονίας προειδοποίησε ότι ομάδα πυροτεχνουργών θα προχωρήσει σε ελεγχόμενες εκρήξεις στην Καμπρίλς, καθώς οι πέντε τρομοκράτες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά.

Νωρίτερα, οι καταλανικές υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών είχαν απευθύνει έκκληση στους κατοίκους του Καμπρίλς να μείνουν στο σπίτι και να είναι ασφαλείς.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία ξεκαθάρισε πως η έκρηξη που σημειώθηκε σε σπίτι στο Αλκανάρ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, σχετίζεται με την επίθεση στην πόλη. Οι κάτοικοι του σπιτιού όπου έγινε η έκρηξη- κι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του- προετοίμαζαν εκρηκτικά χρησιμοποιώντας γκαζάκια.

Το χτύπημα στην καρδιά της Βαρκελώνης, τη Las Ramblas, είχε ως αποτέλεσμα δεκατρείς άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατό να τραυματιστούν. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

(Η φωτογραφία είναι από την επίθεση στη Βαρκελώνη)