Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δύο υπόπτους που συνελήφθησαν σήμερα μετά την επίθεση με φορτηγάκι στη Βαρκελώνη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άνθρωποι, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση της αστυνομίας της χώρας.

Πρόκειται για τον Ντρις Ουκαμπίρ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του συνδικάτου SUP.

Ένας άνδρας με αυτό το όνομα είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook, την οποία «επισκέφθηκε» το Γαλλικό Πρακτορείο προτού καταστεί αδύνατη η πρόσβαση σε αυτήν περί τις 22.00 ώρα Ελλάδας, φωτογραφίες όπου ποζάρει στην παραλία, μπροστά σε έναν καθρέπτη, αλλά και μια φωτογραφία με τη σημαία των Βερβέρων, μιας εθνοτικής ομάδας που ζει κυρίως στο Μαρόκο και την Αλγερία.

Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν γνωστοποίησε σήμερα ότι η ισπανική αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους σε σχέση με την επίθεση.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και τουλάχιστον 12 έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα τον ίδιο.

Δεν έχει προς το παρόν αποσαφηνιστεί πόσοι δράστες εμπλέκονται στην επίθεση.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, έκανε γνωστό ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων αύριο στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα.

Την ίδια ώρα, ένα πρόσωπο βελγικής καταγωγής σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη, γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς, με μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Κατόπιν διευκρίνισε σε πολλά βελγικά ΜΜΕ ότι πρόκειται για μια Βελγίδα.

«Δυστυχώς θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας καθώς υπάρχει ένα θύμα βελγικής καταγωγής στη #Βαρκελώνη. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της και τους οικείους της» έγραψε ο Βέλγος ΥΠΕΞ.